Get Adobe Flash player

Hírek: RK World Rally Team - Kubica bizonytalan

 

Kubica bizonytalan

A Katalán Rally rajtja előtti sajtótájékoztatón, mint minden versenyzőt, Robert Kubicát is megkérdezték a következő szezonbeli terveiről. A korábbi Forma-1-es pilóta bizonytalanságának adott hangot, bár az is lehet, hogy döntött már a jövőjével kapcsolatban, csak még nem hajlandó elárulni, hogy mihez is fog kezdeni 2016-ban.

„Igen és nem…” – válaszolta Kubica arra a kérdésre, hogy tud-e valamit mondani a jövő évről. „Nem tudom pontosan, mit fogok csinálni, de valami van a fejemben. Meglepődnék, ha a teljes rali világbajnoki szezonon részt vennék – változás lesz. Nem tudom, hogy egyáltalán csinálom-e vagy sem, az viszont bizonyos, hogy valahogy máshogy lesz.”

Más, mint a ralisport? – hangzott a következő kérdés. „Talán igen, talán nem. Egy kicsit megváltozott a gondolkodásmódom. Három évvel ezelőtt visszatértem a baleset után, és új kihívást kerestem – a ralisport egy nagyon nagy kihívás volt. A jövő évben itt lesz az ideje valami másnak, és talán más dolgokat fogok csinálni, de talán a ralit is.”

A wrc.com is megkérdezte a témában a versenyzőt, aki ezúttal sem adott konkrét választ. „Nincs még döntés, a realitás azonban az, hogy át kell tekintenünk néhány dolgot. Amennyiben rajthoz állok néhány raliversenyen, kevesebb futamra szeretnék koncentrálni. Ez az egyetlen út a költségvetésünket és más erőforrásunkat tekintve. A kevesebb futam segítene nekünk abban, hogy megfelelően felkészülhessünk” – mondta Kubica.

„Attól függ minden, hogy hogy mi lesz a fő program. Nem zárom ki a pályaversenyzést, és amennyiben ez történik, nem zárom ki az esélyt arra, hogy részt vegyek néhány ralin, hogy élvezzem és szórakozzak.

Nem akarom veszni hagyni a tapasztalatot, amit idén összeszedtem, annak viszont nincs értelme, hogy úgy folytassuk, ahogyan most csináljuk. A tervem most kilencven százalékban az, hogy ott leszek Monte-Carlóban, aztán meglátjuk. Nem vagyok rohanásban. Amennyiben lesznek jó lehetőségek ralizni, kihasználom őket. Ha nem, találok valami mást.” 

Konkrét lehetőségek, mint a WRC 2 vagy a túraautózás egyik alkalommal sem jött szóba, egy rövid, az idei szezonra vonatkozó értékelésre azonban természetesen sor került a sajtótájékoztatón. „Úgy gondolom, magabiztosabbnak érzem magam a kocsiban, a magabiztos dolgok pedig jobbá válnak. Egy teljesen más világból érkeztem, egy olyan világból, ahol az ellenőrzésem alatt volt minden. Amikor elkezdtem ralizni, kevés dolog volt az ellenőrzésem alatt – de nagyot változott nagyon sok dolog. Ez még mindig új nekem, de otthonosabbá válik, ugyanakkor hosszú még az út. Az idei év elég nehéz volt. Volt néhány hiba és néhány meghibásodás is, ami sok pontba és pozíciókba került. Számomra a legmeglepőbb Svédország és Finnország volt, ahol elég jó volt a tempóm ahhoz, hogy a legjobb ötben végezzek – sajnos azonban volt egy hibája az autónak. Korzikán erősek voltunk, ez volt az első alkalom, hogy tempóból tudtunk harcolni a dobogóért, és nem a többi autóra vártunk, hogy kiálljanak – a legtöbb alkalommal azonban én álltam ki előbb! Sajnálatos ez, de igaz” – nyilatkozta Kubica.

 

Andrew

 

2015. október 26.