Get Adobe Flash player

Hírek: RK World Rally Team - Kis csapatként lehetetlen győzni – mondja Kubica, aki folytatná a raliban

 

Kis csapatként lehetetlen győzni – mondja Kubica, aki folytatná a raliban

Hetekkel korábban még bizonytalan volt a jövőjét illetően, most már azonban azt nyilatkozza Robert Kubica, hogy azon van, hogy a rali világbajnokságon küzdjön 2016-ban is egy, a fejlődésnek tekintett szezon után is. Az idén egy Ford Fiesta WRC-t hajtó pilóta úgy érzi ugyanakkor, hogy csaknem a maximumon van azzal, amit csapatával, az RK World Rally Team-mel fel lehet mutatni.

A korábbi Forma-1-es versenyző az idei évben harmadszor végzett pontszerző pozícióban azzal, hogy a Brit Rally-t a kilencedik helyen fejezte be, emellett úgy jutott egyszer egységekhez, hogy a Power Stage-en a második legjobb idővel ért célba. Ezzel a bajnokságot a tizenkettedik helyen zárta csupán, de úgy érzi, hogy számos technikai probléma gátolta az előmenetelét mind Wales-ben, mind a teljes szezonban.

„Az egyetlen pozitív dolog, hogy sikerült célba érnünk és jó volt a tempó” – mondta el Kubica a világbajnokság zárófordulóját követően. „Az utolsó szakaszra elfogytak a hátsó gumik, és sokszor volt túlkormányozott az autó. Fejlődtem az idei év során, és szeretném is folytatni. Sok műszaki problémám volt a szezon folyamán.”

Azok után, hogy ez volt a harmadik idénye a rali világbajnokságon, a lengyel pilóta azt mondja, ismét fejlődött, viszont úgy érzi, lehetetlen további előrelépést tenni.

„Többet szeretnék teljesíteni a jövő évben, mivel úgy érzem, fejlődtem ebben a szezonban” – magyarázta Kubica. „Oké, nem voltak jók az eredmények az év második felében, de nagyon sok műszaki problémánk volt. Úgy gondolom, a mi pozíciónkban egy kis csapatként lehetetlen legyőzni a gyári srácokat.”

Azzal kapcsolatban, hogy miként jöhetne létre a folytatás, pletykák is szárnyra kapta, ezek szerint pedig ismét összeállna az M-Sportnál egy második csapat, amiben a privát alakulataikat hátrahagyó Kubica és Lorenzo Bertelli, valamint az eddig az M-Sport háttértámogatásával a jobbára a WRC 2-ben, szereplő Yuriy Protasov kapna helyet.

 

Andrew

 

2015. november 17.