Get Adobe Flash player

Hírek: RK World Rally Team - Kubica Forddal nevezett a Montéra

 

Kubica Forddal nevezett a Montéra

Robert Kubica sokáig gondolkodott a döntésen, hogy 2015-ben maradjon-e a ralisportban, vagy visszatérjen a pályaversenyzéshez, most azonban úgy tűnik, előbbit választja. Az Automobile Club de Monaco forrása megerősítette az Autosport magazinnak, hogy a 2008-as Kanadai Nagydíjat is megnyerő korábbi Forma-1-es versenyző nevezett a 2015-ös rali világbajnokság januári idénynyitójára, a Monte-Carlo Rallye-ra.

A 30 éves pilóta egy Ford Fiesta RS WRC-vel vág neki a versenynek, az azonban nem dőlt még el, hogy a kocsit az M-Sport biztosítja-e vagy az A-Style. Kubica előbbiekkel vett részt idén a világbajnokságon, az utóbbi hetekben viszont az olasz csapattal nyerte meg a Monza Rally-t és a Bettega Memorial Rallysprintet is.

A lengyel versenyző és menedzsmentje egyelőre nem nyilatkozott, annyit árultak el csupán, hogy a jövő héten adnak ki kommunikációt Kubica jövőjével kapcsolatban. Szó volt arról, hogy Kubica visszatér a Citroenhez 2015-re, de a legutolsó pletykák szerint megszakadtak a tárgyalások. A hírek szerint a pilóta az utolsó pillanatban, pénteken délután hozta meg a döntést a Monte-Carlo Rallye-n történő részvételről, melynek nevezési határideje azon a napon éjfélkor járt le.

Kubica az idei Montén nagy meglepetésre megnyerte az első két szakaszt, amivel vezette is a versenyt, a második napon azonban lecsúszott az útról és nem tudott célba érni.

 

Andrew

 

2014. december 20.