Get Adobe Flash player

Hírek: RK World Rally Team

 

Kubica csak top autóval marad a raliban

Robert Kubica hangsúlyozta, csak akkor marad a ralisportban, ha egy élvonalbeli ülést kap a világbajnokság következő szezonjára.

A lengyel versenyző, aki úton van a WRC 2 bajnoki címe felé, elmondta, élvezi első ralis szezonját, de csak úgy maradna a következő idényre, ha magasabb szinten versenyezhetne.

„Abban az esetben érdekel csak a folytatás, ha kapnék egy jó lehetőséget” – nyilatkozta Kubica. „A következő hetekben lesznek megbeszélések, hogy megnézzük, mit csinálhatunk. Még nem döntöttem. Ha a ralisportban nem lesz jó lehetőség, lehet, hogy visszamegyek pályaversenyezni. Magas szintű, professzionális bajnokságból, a Forma-1-ből jöttem, és ha ilyenből érkezik az ember, nehéz ugyanolyan szintet elérni. Ha a ralisportban folytatnám, jó programra lenne szükségem jó versenyekkel és sok teszttel, hogy tudjak javulni és fejlődni. Azt láttam, hogy jó munkát tudok végezni a versenyeken, de hosszú még az út előttem.”

 

Az M-Sport vadászik Kubicára

A 2008-as Kanadai Nagydíj győztese a Citroennel és az M-Sporttal is folytat megbeszéléseket.

A brit csapat tulajdonosa, Malcolm Wilson a következőket mondta el: „Igen, tárgyalunk Roberttel, de több versenyzővel is tárgyalunk a következő szezonról. Minden lehetőség rendelkezésre áll arra, hogy megszerezzük őt. Nem kérdés, a sebessége megvan, és azt gondolom, még nagyobb tempóra is képes lehet. Egy dolog biztos, ha ő érkezne, nagyon jól bánnánk vele.”

 

Andrew

 

2013. oktüber 14.