Get Adobe Flash player

WRC 2-es zűrzavar - Folytatódott a WRC 2-es káosz

 

Folytatódott a WRC 2-es káosz

Miután Eric Camilli Brit Rally-n megszerzett pontjai törlésre kerültek, Abdulaziz Al-Kuwarit nyilvánították a WRC 2-es kategória második helyezettjének idén.

Camilli esetében az volt a gond, hogy elfejeltették kiszámolni, hogy a francia versenyzőnek ez volt a nyolcadik versenye az értékelésben, holott a szabályok hétre adnak csak lehetőséget, utóbb azonban kiderült, hogy Al-Kuwarinál sem stimmel minden. Nála konkrét az volt a gond, hogy a hét teljesített futam eredményéből csak a hat legjobbat lehet az év végi értékelésnél figyelembe venni, a katari pilóta pontjait viszont a hét eredménnyel számolták.

A rali világbajnokság hivatalos honlapján sokáig az így kalkulált pontérték állt, végül azonban – még az FIA Díjátadó Gála előtt – a sportszabályzat figyelembevételével javították Al-Kuwarinak pontjait, és töröltek egy nyolcadik helyéért járó négy egységet. Ezzel 87 pont került a neve mellett, így a 90 pontos Yuriy Protasov és a 88 egységet gyűjtő Esapekka Lappi is megelőzte.

A huzavona több hetet vett igénybe, Nasser Al-Attiyah bajnoki címe azonban egy pillanatra sem került veszélyben. Az FIA ugyanakkor vizsgálja, hogy miért alakult ki a zavar.

 

Andrew

 

2015. december 16.