Get Adobe Flash player

Ralira válthat Rossi a MotoGP-t követően

Valentino Rossi azt mondja, a rendkívül sikeres MotoGP-s pályafutása után szívesen folytatná a versenyzést négy keréken. A kilencszeres motoros világbajnok számára nem idegen a ralisport, a Monza Rally rendszeres résztvevője például, melyet egy Ford Fiesta WRC volánja mögött immár negyedik alkalommal nyert meg idén.

„Nagy szenvedéllyel viseltetek az autók iránt, mivel emlékszem, hogy amikor felnövőben voltam, az apám, Graziano a motorozás befejezése után a raliban versengett” – kezdte Rossi. „Nagy szenvedélyt ad ez számomra, mint ahogyan neki is adott. Szeretnék sokat versenyezni autókkal, mikor befejezem a MotoGP-t, ugyanakkor megpróbálok még néhány évet a MotoGP-ben maradni, de amikor befejezem, bizonyos, hogy tenni fogok valamit autókkal. Nem tudom, hogy a rali lesz-e ez vagy valami más.”

A Yamaha 37. életévét februárban betöltő motorosa 2006-ban kacérkodott már egy rövid ideig azzal, hogy a Forma-1-re vált, tesztelt is a Ferrarinál, előtte pedig indult rali világbajnoki futamokon is. A 2002-es Brit Rally-n kiesett, négy évvel később viszont célba ért már – tizenegyedikként – Új-Zélandon, aztán 2008-ban tizenkettedik lett a brit viadalon.

Annak ellenére, hogy az olasz fenegyerek nyitott az autósportok bármelyik ága felé, tapasztalata és tehetsége a ralisport felé billentheti a mérleg nyelvét, Rossi ugyanakkor nem állított fel magának semmilyen menetrendet ezzel kapcsolatban, jelenleg kikapcsolódásként tekint a versenyautókkal történő versenyzésre.

„Hosszú-hosszú ideje visszatérek erre a futamra, mivel szeretem ezt az eseményt” – utalt a Monza Rally-ra. „Megvan a verseny izgalma, de kevesebb a nyomás, mint a MotoGP-ben, úgyhogy élvezni tudom. Képes vagyok vezetni ezt a kocsit, amit fantasztikus.”

 

Andrew

 

2015. december 2.