Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 Coupe WRC

 

Az első információk a Hyundai 2017-es autójáról

Sűrű időszakot él a Hyundai Motorsport, hiszen december első felében mutatták be a hosszú ideje fejlesztett Újgenerációs i20 WRC-t, mellyel a 2016-os rali világbajnokságon állnak rajthoz, az új szezon elején pedig rákapcsolnak, hogy piacra tudják dobni az i20 R5-ös változatát a következő idény derekán.

Ha ez nem lenne elég, egy másik – ugyancsak kiemelt fontosságú – feladatra is koncentrálniuk kell, mégpedig a 2017-es kocsi fejlesztésére. A szabályok ekkor fognak jelentős módosításokon átesni – aerodinamikailag hatékonyabban lesznek a csúcskategóriás gépen, erősebb motorral, valamint aktív középső differenciálművel ellátott hajtással fognak rendelkezni.

A Hyundai eddig nem beszélt erről az autóról, de az i20 WRC 2016-os változatának leleplezése alkalmával Michel Nandan elejtett néhány információt a már tervezés alatt álló versenygépről is. „Lehetséges, hogy a 2017-es kocsi áprilisban fog először futni, és bizonyos számú alkatrészben osztozik a 2016-os verzióval” – mondta el a Hyundai Motorsport első embere. „Az alap ugyanaz például.”

 

Andrew

 

2015. december 23.