Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 Coupe WRC - Loeb maga döntött

 

Loeb maga döntött

Sebastien Loeb ragaszkodik ahhoz a változathoz, hogy a saját maga döntése volt, hogy kihagyja a Svéd Rally-t, miután a Hyundai bejelentette, Craig Breen lép a helyébe a világbajnokság második fordulóján.

A dél-koreai márka sportosztálya az idénynyitó Monte-Carlo Rally utáni hétfőn jelentette be, hogy a versenyt a csalódást keltő hatodik helyen befejező kilencszeres világbajnok helyett az ír pilótát nevezi a világbajnokság második fordulójára.

Loeb ezt követően felfedte, hogy a Hyundai Motorsport vezetője, Andrea Adamo megadta neki az opciót, hogy részt akar-e venni a svéd futamon, ő pedig úgy döntött, hogy nem. „Nem volt különösebb vágyam odamenni, de mivel ez került elhatározásra a csapattal korábban, úgy terveztem, hogy tiszteletben tartom ezt az elkötelezettséget” – mesélte a részleteket a L’Equipe francia napilapnak. „Kétségtelen, hogy Andrea érzett valamit, és vasárnap este megkérdezte, hogy ott akarok-e lenni Svédországban. Azt mondta, azt tehetem, amit érzek, de gyorsan kell döntenem, mert a párosok változtatására vonatkozó határidő hétfőn lejár. Nem tartott tovább húsz másodpercnél, hogy döntsek.

Tudom, hogy az emberek úgy is reagálhatnak, hogy azt gondolják, kirúgtak engem. Ahhoz ugyanakkor, hogy Svédországban sz***s körülmények között versenyezz, amikor a többiek vadul fognak vezetni, ki kell kapcsolnod és tenni valamit… Én viszont nem igazán éreztem ezt.”

Loeb 2020-as programjának további részét nem erősítették még meg, az értesülések szerint azonban idén is hat futamra szól a szerződése, megosztva a harmadik i20 Coupe WRC ülését Dani Sordóval, valamint Breennel. A veterán pilóta azt sugalmazza, hogy a laza talajú megmérettetésekre koncentrálna inkább a szezon hátralévő részében. „Azon fogunk talán gondolkodni, hogy a murvás versenyek irányába orientáljuk inkább a programot, mivel nyilvánvalóan nem sikerült elérnem az elvárt időket az i20-ban aszfalton” – nyilatkozta.

A szezon előtt a Hyundai Motorsport azt közölte, hogy Thierry Neuville és Ott Tanak lesznek az állandó pilótái, mellettük Loeb, valamint Sordo egymást váltva kap lehetőséget. Adamo tehát a 2019-es – a gyártói világbajnoki címet tekintve sikeresen megvívott – idényhez hasonlóan ismét többet fogja cserélgetni a versenyzőket, mint előre tervezték. „Azt a döntést hoztuk, hogy Craig Breent adjuk hozzá a versenyzői felállásunkhoz a Svéd Rally-n Thierry és Ott mellett annak érdekében, hogy a lehető legversenyképesebb csomagot állítsuk ki a versenyre a rajtsorrendet illetően, az elérhető legjobb opciókkal” – hangzottak a csapatvezető szavai a Hyundai Svéd Rally-s versenyzői felállásáról szóló sajtóközleményben.

 

Andrew

 

2020. február 9.