Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 Coupe WRC - Adamo vállalja a felelősséget a mexikói leszereplésért

 

Adamo vállalja a felelősséget a mexikói leszereplésért

A Hyundai Motorsport igazgatója, Andrea Adamo megbeszélésre hívta össze a rali világbajnokságon részt vevő csapatát, hogy kitalálják, mi ment félre a számukra nem túl dicsőséges véget ért Mexikó Rally-n.

A sorozat uralkodó világbajnok gyártója immár második alkalommal vesztett teret a Toyota GAZOO Racing ellen, miután technikai problémák sújtották mind Thierry Neuville, mind Dani Sordo i20 Coupe WRC-jét. A világbajnokság harmadik fordulóját követően Adamo tömören értékelte, hogy hogyan sikerült a verseny: „Sz***l.”

A „nagyok” közül Sordoé volt az első autó, aminek gondja akadt, egy hűtőcső lelazult a spanyol Hyundai-ában, ami miatt meg kellett állnia. Kiszállt, meghúzta a csövet, ezzel azonban máris jelentős időt vesztett pénteken reggel. Az idei első világbajnoki futamát teljesítő pilóta ezt követően autózott egy legjobb időt, a nap közbeni szervizt követően azonban kiállni kényszerült.

Két gyorsaságival később aztán Neuville is feladta elektromos problémák miatt. A belga másnap vissza tudott állni a versenybe, és öt szakaszgyőzelmet is aratott, Sordo versenyének ugyanakkor teljes egészében véget vetett a péntek délelőtti hűtési gond, az erőforrás olyannyira károsodott az eset során, hogy a pilóta nem rajtolhatott el másnap.

„Követtünk el hibákat ezen a versenyen, amiket nem kellett volna megtenni, nekem pedig meg kell értenem, hogy miért történtek ezek” – nyilatkozta Adamo. „Összehívok egy megbeszélést ezen a héten, hogy megértsük, hogyan történt ez, aztán pedig meg kell oldani a dolgokat, rendezni kell őket.”

Az olasz szakember igyekezett leszögezni, hogy a felelősséget neki kell vállalni a történtekért. „Láttunk már rosszabbat is az életben. Az olyan esetekben, mint amilyen ez is, kielemzed, mi történt és hogy hol követtél el hibát. Talán nem engedtem a csapatot megfelelő módon dolgozni, vagy nem megfelelő módon szerveztem meg a csapatot” – magyarázta Adamo. „A Hyundai Motorsport nem hülye emberekből áll, nagyon okos emberekből áll, és én vagyok néha a gyenge pont – a legkevésbé okos. Talán engednem kell őket, hogy okosabb dolgok irányába szervezzék meg magukat.

Felelős vagyok a csapatért. Amikor egy csapatfőnök vagy, szelfiket kérnek az emberek, fotókat és azt, hogy újságírókkal beszélj, és százszázalékos felelősséget kell vállalnunk. Ha vannak hibák a csapatomban, az az én hibám.”

Amikor megkérdezték, hogy Sordo problémája a verseny durva természetére volt-e visszavezethető, Adamo a következőket válaszolta: „Semmi kapcsolatban sincs ezzel, helyette azzal van kapcsolatban, amit a verseny felkészüléseként tettünk.”

Ott Tanak második helye – aki egy vezetői hiba miatt vesztett értékes időt – némi vigaszt jelenthetett a csapat számára a máskülönben gyászosan alakult megmérettetés végén.

 

Andrew

 

2020. március 19.