Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 Coupe WRC - Ahogyan a mexikói csatlakozó-mizéria zajlott

 

Ahogyan a mexikói csatlakozó-mizéria zajlott

A Mexikó Rally tervezettnél korábbi befejezése korai véget vetett a rajtpozícióval kapcsolatos különös történéseknek.

Thierry Neuville a verseny pénteki napját Hyundai-a elektromos problémája miatt feladta. Másnap visszaállt, de a második gyorsasági előtti közúti etapon újabb problémái támadtak. Félreállt, motorháztető fel, bajlódása azonban az örökkévalóságnak tűnt. Babrált, kihúzta, bedugta a dolgokat. Úgy tűnt, nincs megoldás. Nagyjából tíz percig nem volt megoldás. Aztán? Bingo, megjavították az autót. Az i20 Coupe WRC életre kelt, Neuville és navigátora, Nicolas Gilsoul megkönnyebbülve sóhajthattak fel, majd tovarobogtak a következő szakasz időellenőrzője felé, ahová tizenegy perc késéssel érkeztek meg… éppen a toyotás rivális Elfyn Evans és a csapattárs Ott Tanak közé. Kellemes volt így?

Mit is mondott a Hyundai Motorsport igazgatója, Andrea Adamo? „A tegnapi műszaki hiba kellemetlen volt” – hangzott el szombat este. „A mai műszaki probléma…” – és megállt. Hogyan tovább? Hallgasson és ne mondjon semmit vagy utaljon valamire a sorok között? Utóbbi történt. „… kellemes volt. Azt mondom, nem minden sz** jön a célból, hogy tönkretegyen.” És széles mosollyal a következőket tette hozzá: „Hozzányúlt a kábelhez, és működött!”

Amikor a rivális Sebastien Ogier-t – a hatszoros világbajnok és Adamo nincsenek egymás karácsonyi üdvözlőlistájának tetején – szembesítették a fentiekkel, meghúzta a Red Bullos flakonját, utána pedig megállt egy pillanatra, mintha megfulladna. „Azt mondta, technikai problémája volt!” – jött ki ingerülten Ogier-ből. „Még az igazságot sem tudja elmondani, vagy mi? Tudom mi történt. Ismerem a sztorit.”

Justin Neumann, Ogier PR embere csaknem eldobta az esernyőt, amit a Toyota pilótája felett tartott, ez volt a jelzés, hogy távozzanak, ne ássák bele magukat jobban a témába.

De mégis, mi történt? Nem sokan vannak, akik pontosan tudják ezt, egyikük azonban maga Neuville. Amikor elmondták neki, hogy főnöke, Adamo kellemes műszaki problémaként jellemezte a gondot, a belga pilóta félénk mosollyal mondta: „Igen. Elektromos.” Ezt követően belehúzott Red Bullos flakonjába, azt remélve, hogy vége a vallatásnak, a kérdező, David Evans azonban nem mozdult. „Igen, hasonló volt a tegnapihoz, de meg tudtuk oldani. Szerencsések voltunk, hogy vissza tudtunk térni.” Szünet következett, majd hozzátette Neuville: „Ugyanakkor elégedettek voltunk, hogy a jobb rajtpozíció előnyét élvezhettük…”

Az újságíró nem tágított, mélyebb magyarázatot kért az elektromos problémára, amire Neuville mosolygott. „Volt valami a kábelköteggel.” Pontosabban? „A csatlakozók voltak.” Melyikek? „Melyikek?” – nevetett. „A kékek.”

Mindez akkor történt, amikor a verseny idő előtti befejezéséről döntöttek, a csatlakozó-mizéria pedig háttérbe szorult.


Andrew

 

2020. március 28.