Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 Coupe WRC - Mi történt a Hyundai megbeszélésén?

 

Mi történt a Hyundai megbeszélésén?

Ahogyan ígérte, értekezletet hívott össze Andrea Adamo a számukra műszaki hibákkal teli Mexikó Rally után, és a Hyundai Motorsport vezetője el is mesélte, hogyan zajlott az.

A világbajnokság harmadik futamának első napját Dani Sordo és Thierry Neuville sem teljesítette technikai problémákból kifolyólag, Ott Tanak pedig egy vezetői hiba miatt került hátrányba. A csapat mindhárom párosa képes volt szakaszgyőzelmet aratni, a húsz megtartott gyorsaságiból tizenötön bizonyultak leggyorsabbnak, a tempójuk tehát megvolt, a gondok miatt azonban egy második helyet tudott csak végül felmutatni az alakulat. Ebből kifolyólag nőtt a hátrányuk a pontversenyben a Toyotával szemben.

„Volt egy kezdő megbeszélésünk vasárnap, egy nappal azt követően, hogy véget ért a verseny. Ez elég kellemes volt, volt időnk, hogy megtegyük ezt egy kellemes teremben, és némi időt vett igénybe – nem voltunk elfoglaltak ezen a napon” – mesélte Adamo a viadal után néhány nappal. „Volt aztán egy másik megbeszélésünk ezen a héten, ahol meghallgattunk mindent, amit Thierry és Ott mondott nekünk. Elpanaszolták nekünk, hogy mi történt Mexikóban, és ahogyan elmondtam, ez az én hibám, hogy nem terveztem meg korrekten a dolgokat.”

Amikor arról kérdezték a szakvezetőt, hogy indokoltnak látta-e versenyzői panaszát, a következőket válaszolta: „Igen. Figyelj, a nap, amikor egy versenyző leáll azzal, hogy panaszkodjon valamiről, az a nap, amikor a versenyző nem akar nyerni többé. A panaszok kizárólag konstruktívak és jók voltak. Jó az, hogy magyarázatot adtak ezek a srácok és nem csak elpanaszolták, hogy ’ez sz**’. Leültünk együtt, mert együtt akarunk nyerni. Ezek azok a pillanatok, amikor rájövök, hogy mennyire szerencsés vagyok, hogy okos emberekkel vagyok körülvéve.”

Adamo elmondta, hogy a megbeszélés eredményeként változások jönnek, ez azonban csupán a csapat gyakorlataiban fog jelentkezni, nem pedig személyi téren. „Meg fogom próbálni átszervezni kicsit a dolgokat. Meg fogjuk nézni azokat a módokat, ahogyan csináljuk a dolgainkat a cégnél. Személyzeti szempontból nincs szükség változtatásra. Természetesen érkezik módosítás az autón, folytatjuk azt, hogy fejlesztésekkel álljunk elő. Boldog vagyok. Tettünk jó előrelépéseket egy nehéz verseny után.”

 

Andrew

 

2020. március 29.