Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 Coupe WRC - Adamo bocsánatot kér Loebtől

 

Adamo bocsánatot kér Loebtől

A Hyundai Motorsport vezetője, Andrea Adamo bocsánatot fog kérni versenyzőjétől, Sebastien Loebtől a Portugál Rally-n történtek miatt.

A francia pilóta idei utolsó előtti tervezett rali világbajnoki futamán üzemanyagellátási problémák léptek fel az i20 WRC-ben rögtön pénteken, a harmadik szakaszon, ami tönkretette a kilencszeres világbajnok futamát. A csapat másik versenyzője, Dani Sordo hasonló gondokkal szembesült ugyanezen a gyorsaságin.

„Amellett, hogy feldúlt voltam a két autó elvesztése és a Hyundai imázsának befolyásolása miatt, feldúlt vagyok azért is, mert megkértük Loeböt, hogy jöjjön, aztán pedig elpocsékoljuk a motivációja egy részét azzal, hogy megkérjük, hogy fusson, mikor reménytelen lehetősége van a győzelemre vagy arra, hogy az elejében legyen” – nyilatkozta Adamo. „Feldúlt vagyok magam miatt – én vagyok a felelős –, elpazaroltam egy lehetőséget vele. Nem akarom, hogy félreértsen bárki is, nem veszett el Sebastien motivációja, mégis vissza kell nyernem valamennyit. Megsérült valami jó Portugáliában általunk, ez pedig az én hibám. A legjobb dolog, amit tenni tudok, hogy beszélek vele, elnézést kérek azért, ami történt, és tervezek vele a jövőre nézve. Üljünk le, és nézzük meg, mit tudunk építeni ezek után. Ő egy kilencszeres bajnok, ha jön, nyerni akar, nem pontokat szerezni.”

A Hyundai nem árult el részleteket arról, hogy mi okozta versenyautóik problémáját, mindössze annyit mondott el Adamo már a verseny folyamán, hogy egy rossz döntést hoztak.

Amikor Loeb és Sordo időt vesztett, a Hyundai megkérte őket, hogy taktikai okokból késéssel változtassanak a rajtpozíciójukon, ezzel a világbajnoki aspiráns Thierry Neuville-t segítve. A megközelítést az uralkodó világbajnok Sebastien Ogier kritikával illette, Adamo azonban kitart amellett, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül megtenné ezt ismét. „Őszintén szólva nem látom okát, hogy ne tegyek ilyet” – mondta el. „Megtennénk ismét a szabályok részeként. A stratégiánk pedig sikeresnek bizonyult Portugáliában.”


Andrew

 

2019. június 12.