Get Adobe Flash player

Hírek: Sebastien Loeb Racing - Folb szerepel Loeb csapatában

 

Folb szerepel Loeb csapatában

A francia Terry Folb lesz a Sebastien Loeb Racing pilótája a 2016-os junior világbajnokságon, abban a szezonban, ami az alakulat első évének számít a ralisportban.

A 25 esztendős pilóta a hazája bajnokságában töltött két tanulóévet követően 2015-ben lépett ki a nemzetközi hadszíntérre, a Monte-Carlo Rallye-n történt bemutatkozása nagyszerűen sikerült, kategóriája élmezőnyében harcolt, amíg ki nem esett. A junior világbajnokságot három dobogós helyezésének is köszönhetően a bronzos pozícióban zárta.

„2015-ben az volt a cél, hogy fejlődjünk, a junior világbajnokságba nevezve előre lépjünk egyet, és úgy gondolom, jó munkát végeztem” – nyilatkozta Folb. „Nem feltétlenül vártam, hogy egy olyan csapathoz csatlakozhatok, mint amilyen Sebastien Loebé és a társtulajdonos Dominique Heintzé, de nagyon boldog vagyok! Általában az a feltevés, hogy egy év a tanulásé, aztán egy a győzelemé. Ugyanabban az ambícióban osztozunk!”

Folb lesz a különítmény egyetlen junior világbajnoki nevezője, a Citroen DS3 R3 Max-ban Franck Le Floch fog navigálni neki. A páros programja a májusban megrendezésre kerülő Portugál Rally-n veszi kezdetét.

„Fiatal, van tapasztalata mind a DS3 R3 Max-szal, mind a junior világbajnokságon, mindennek tetejében ő is elzászi. Tökéletes profilja van tehát” – mondta el Loeb. „A ralisportban történt bemutatkozása óta folyamatosan fejlődik, az a szezon pedig, amit 2015-ben teljesített, önmagáért beszél: nagyszerű eredmények és egy nagyon meggyőző második rész a bajnokságban.”

A junior világbajnok nyereménye ezúttal is egy teljes támogatású WRC 2-es program lesz egy Citroen DS3 R5-össel, azt az előző szezonban mutatott teljesítménye és eredményei alapján Quentin Gilbert érdemelt ki 2016-ra.

 

Andrew

 

2016. január 4.