Get Adobe Flash player

Hírek: Sebastien Loeb Racing

 

Loeb csapattulajdonosként tér vissza a rali világbajnokságra

Sebastien Loeb 2016-ban visszatér a rali világbajnokságra, a francia versenyző csapattulajdonosként teszi mindezt.

Miután négy évet töltött a pályaversenyzés különböző ágaiban, köztük a túraautó világbajnokságon is, a Sebastien Loeb Racing bekapcsolódik a ralisportba is, 2016-ban a junior világbajnokságon fognak autót indítani.

A kilencszeres rali világbajnokot navigátora, Daniel Elena, valamint Dominique Heintz segíti az alakulat működtetésében.

Az SLR ugyan jövőre is aktív marad a túraautó világbajnokságon a privát Citroen C-Elysee-kkel, Loeb elismerte, az, hogy azon sportág felé mozdultak, ahol letette névjegyét, tervszerű volt. „Azért született a csapat, hogy a ralisportban szerepeljen” – mondta el az alakulat tulajdonosa. „Először úgy döntöttünk, hogy pályán versenyzünk, főleg azért, mert ez volt az, amerre a karrierem vitt, de tudtuk, hogy egy napon a ralisport is napirenden fog szerepelni. Nem kellett rohannunk efelé, hanem várni, amíg össze nem gyűlik az összes szükséges elem.

Ez a helyzet ma. A csapat elég tapasztalatot gyűjtött a pályán, hogy két projektet tudjon futtatni párhuzamosan. Plusz logisztikai és koordinációs támogatást kapunk Daniel cégétől, az All Sports Management-től. Nyilvánvaló, hogy a ralisport nagyon különleges Dominique-nek, Danielnek és nekem. Ez az, ahol elkezdődött minden, hihetetlen pillanatokat éltünk át, és reméljük, hogy nagyszerű tapasztalataink lesznek a csapattal.”

2001-ben Loeb és Elena nyerte az FIA Szuper 1600-as autók részére kiírt egyéni kupáját, mely sorozat egy évvel később junior világbajnoksággá avanzsált. „A junior világbajnokság egy természetes választás volt” – árulta el Loeb. „Ez egy olyan bajnokság, ami támogatja a fiatal versenyzőket, és lehetővé teszi számukra, hogy ragyogjanak és hírnevet szerezzenek magunknak. Csaknem tizenöt évvel ezelőtt magam is keresztülmentem ezen a szakaszon. Nagyon lelkesek vagyunk.”

Heintz elismerte, annak, hogy visszahozzák a Loeb nevet a rali világbajnokságba, volt egy izgalmas oldala is. „Gondolkodtunk már ezen egy ideje, és úgy éreztük, hogy ez lehet a legjobb időpont erre” – mondta. „A csapat folyamatosan növekszik a pályán, és számos versenyprogramja lesz 2016-ban is, az egyik ezek közül a túraautó világbajnokság. A ralisport azonban a génjeinkben van. Ennek van teljes értelme számunkra, és nagyon boldog vagyok, hogy 2016-ban valósággá válik. Együtt sikerült összeraknunk ezt a kirakóst. Nagyon természetes módon történt mindez.”

A Sebastien Loeb Racing várhatóan a jövő év legelején hozza nyilvánosságra a 2016-os rali világbajnok programjának további részleteit, köztük azt az információt is, hogy ki fogja vezetni a Citroen DS3 R3 Max-ukat a junior sorozatban.

Mindeközben Loeb elutazott már Buenos Aires-be, hogy a Peugeot 2008 DKR16-tal részt vegyen élete első Dakar Rally-ján.

 

Andrew

 

2015. december 28.