Get Adobe Flash player

Kisbusz verseny a Citroen és az M-Sport között

A legelső – és lehet, hogy a legutolsó – World Rally Van, azaz világ rali kisbusz rajzverseny kihívás döntetlennel ért véget, miután a zsűrinek nem sikerült döntenie a Citroen és az M-Sport csapatának teljesítménye között.

A könnyed megmérettetésen, mely egy egyedi verseny volt, a rali világbajnokság két párosa vívott fej-fej melletti csatát. Ennek során kisbuszt kellett vezetni, valamint megmutatni a művészi képességeket.

A Citroen Jumper és a Ford Transit volánjai mögött Kris Meeke, illetve Elfyn Evans foglalt helyet, navigátoraik, Paul Nagle és Dan Barritt ugyanakkor ceruzára és papírra cserélték az itinert, hogy bemutassák, hogyan képzelik el a jövő World Rally Car-ját.

A versenyre Németországban került sor a 2015-ös Deutschland Rallye előtt egy aszfaltos szakaszon, a bírák pedig érdemjeggyel látták el a rajzokat. Az egységek bámulatos módon teljesítették a kihívást, miközben Meeke és Evans a kisbusz határait kereste, Nagle, valamint Barritt olyan problémákkal birkózott meg, mint a törött ceruza és a hiányzó faragó, hogy két igazán egyedi alkotás készülhessen.

 

 

Andrew