Get Adobe Flash player

Hírek: Rally Class - A Rally Class 2013-ban is újratöltve

 

A Rally Class 2013-ban is újratöltve

A Rally Class 2013-ban már a második szezonját futja majd. A sorozaton bárki részt vehet, aki szerényebb költségvetéssel akar rajthoz állni egy, az FIA által kiírt világbajnokságon.

A nevezési díj 270 ezer euró, ez mindent magába foglal, a versenyzők a portugál, a görög, a finn, a német, a francia és a spanyol világbajnoki futamon állhatnak rajthoz egy olyan N csoportos Subaru Imprezával, melyet a szériaautók világbajnokságát 2011-ben Hayden Paddonnal megnyerő Symtech Racing készít fel, az a csapat, mely a Rally Class-t az idei évben is megszervezte.

A versenyzők a Rally Class mellett, azzal párhuzamosan az új WRC 2-es sorozatban is megmérettethetik magukat, miután az előírások megegyeznek a két bajnokságban.

„Az ár mindent tartalmaz, a versenyzőknek csupán el kell utazni a versenyre” – mondta el Dirk Van Der Sluys. „A Rally Class tökéletes egyensúlyt biztosít a teljesítmény és az érték terén: ebben az évben egy Rally Class-os kocsi hat versenyből négyen meg tudta verni a PWRC győztesét.” (A hat versenyből valójában négyszer futott együtt a Rally Class és a PWRC (N csoportos világbajnokság), melyből kétszer volt gyorsabb a Rally Class győztese, mint a PWRC legjobbja – a szerk.)

A jövő évi sorozat győztesének 2014-ben négy világbajnoki futamot biztosítanak a szervezők egy R4-es specifikációjú Imprezával, a második helyezett egy versenyen indulhat egy N csoportos Subaruval.

Az első alkalommal az idei évben kiírt Rally Class-t a négy futamgyőzelmet is arató ukrán Yuri Protasov (a képen) nyerte, aki a következőképpen nyilatkozott: „Ez a sorozat kitűnő szórakozás. Csak ajánlani tudom mindenkinek.”

 

Andrew

 

2012. november 19.