Get Adobe Flash player

Hírek: Rally Class - Rally Class az EB-n is

 

Rally Class az EB-n is

 

A belga Symtech Racing által felügyelt Rally Class a bemutatkozó szezon után 2013-ban tovább terjeszkedik, a sorozat már nem csak a világbajnokságon, de a megújult Európa-bajnokságon is kiírásra kerül.

A Rally Class-ba hat futam fog beleszámítani az idei Európa-bajnokságon, ezek a következők: SATA Rally Acores, GEKO Ypres Rally, Rally San Marino, Barum Czech Rally Zlin, Sanremo Rallye és Rallye International du Valais.

„A versenyzők biztosítással együtt 240 ezer euróért bérelhetik ki az N csoportos Subaru Imprezát a teljes ERC Rally Class sorozatra” – áll a Symtech Racing sajtóközleményében. „Ez tartalmazza a teljes technikai ellátást, a tartalék alkatrészeket, a gumikat, az üzemanyagot és minden tárgyi dolgot. A versenyzők emellett a csapattal együtt lesznek elszállásolva, a versenyeken és azokon kívül is támogatást, valamint teljes körű médiás kiszolgálást kapnak. Ez tehát egy mindenre kiterjedő csomag nagyon jutányos, fix költségvetésért.”

Az ez évi ERC Rally Class győztesének jutalma, hogy 2014-ben három Európa-bajnoki futamon vehet részt egy R4-es Subaru volánja mögött, a második helyezettnek egy futamon történő rajthoz állást biztosítanak a szervezők.

A Symtech Racing részéről Dirk Van der Sluys így nyilatkozott: „Úgy hiszem, egy igazán fantasztikus csomagot kínálunk mindazoknak, akik a megújult Európa-bajnokság Rally Class sorozatában kívánnak részt venni 2013-ban. A kiírás kitűnő állomás azoknak, akik pályafutásukban egy nagy tapasztalatokkal rendelkező csapat támogatásával és segítségével szeretnének továbblépni. A különböző felületű versenyeket tudatosan válogattunk össze: négy aszfaltos és két murvás rali szerepel a programban, így a versenyzők a legkülönfélébb  talajtípusokat is megtapasztalhatják.”

Az FIA által most jóváhagyott nemzetközi sorozatot 2011-ben hozták létre, abban egymással megegyező N csoportos Subaru Imprezák futnak.

 

Andrew

 

2013. február 15.