Get Adobe Flash player

Hírek: Rally Class

 

A Rally Class és versenyzői

Az új Rally Class kategória, mely az FIA PWRC (szériagyártású autók világbajnoksága) sorozatán belül fog futni, a hónap végén a Vodafone Portugál Rally-n indul útjára négy versenyzővel.

A hatfutamos bajnokságban Andis Neiksans (Lettország), Yuri Protasov (Ukrajna), Rifat Sungkar (Indonézia) és Ricardo Trivino (Mexikó) jelezte részvételét, melyen ugyanolyan N csoportos Subaru Imprezákkal fognak rajthoz állni. Az autókat a belga Symtech Racing készíti fel a versenyekre, azok DMACK gumikon futnak.

A sorozat szervezője, Dirk Van der Sluys a következőket nyilatkozta: „Egy új bajnokság életre hívása sosem egyszerű feladat, de nagy az érdeklődés, és négy versenyző már nevezett is erre az évre. A pillanatnyi gazdasági helyzetet figyelembe véve ez nem rossz kezdet. A célunk az, hogy egy költséghatékony lehetőséget biztosítunk arra, hogy a világbajnokságon négykerékhajtásos autóval vehessek részt a versenyzők. 2013-ra pedig újabb nagyszerű terveink vannak.”

A Rally Class idei bajnoka öt futamon vehet részt a jövő évi világbajnokságon Subaru Impreza R4-gyel, míg a második helyezett két versenyen indulhat egy N csoportos Imprezával. Mindkét nyeremény teljes költségvetését a sorozat szervezői állják. A Portugál Rally után a Rally Class nevezői a görög, a német, a francia, az olasz és a spanyol versenyen fognak még összecsapni.

  

Andrew

 

2012. március 19.