Get Adobe Flash player

Hogyan teljesítsük? - Hogyan éljük túl a 68 Celsiust egy raliautóban?

 

Hogyan éljük túl a 68 Celsiust egy raliautóban?

Miután az Akropolisz Rally kikerült a rali világbajnokság versenynaptárából, a szardíniai futamot tartják a sorozat legforróbb megmérettetésének.

Amíg Algheróban, a verseny központjának számító városban 28 Celsius fokot mérnek, ami egy kis légmozgással párosulva kellemes a turisták számára, a futamon részt vevő párosok a 68 fokos vagy akár még melegebb utasfülkében kell, hogy teljesítsék a több mint háromszáz murvás versenykilométert.

A Skoda Motorsport csapatorvosa, Jaromir Jirik több mint tíz éve szolgál az alakulatnál, így mindent tud arról, hogy mi is szükséges a megfelelő fizikai felkészüléshez. „Folyamatos tréningprogramunk van mindegyik egységünk számára. Néha hagyjuk még azt is, hogy a fizikai gyakorlatokat overált és cipőt viselve egy szaunában végezzék azért, hogy felkészítsük őket a hőségre. Egy olyan nyári raliversenyen, mint amilyen ez is, mind a pilótának, mind a navigátornak legalább három és fél liter vizet kell meginnia naponta, hogy kompenzálja a verseny alatti folyadékveszteséget. A speciális ételek, melyek sóban és hidrátokban gazdagok, ugyancsak fontosak” – magyarázta Jirik.

A párosok Skoda Fabia R5-ösei emiatt két CamelBak-kel vannak felszerelve, melyek elég folyadékot biztosítanak a bent ülőknek a gyorsasági szakaszok során.

 

Andrew

 

2018. június 7.