Get Adobe Flash player

Hogyan teljesítsük? - A finn ugratók

 

A finn ugratók titka

 

 

A gyors, padlógázas erdei útjainak és a hatalmas ugratóinak mérgező hatású keverékével a Finn Rally a versenynaptár mindegyik másik futamánál jobban próbára teszi a versenyzők elhivatottságát.

Míg más versenyeken kicsi a repülés esélye, Finnországban ez gyakori. Egyszerűen nincs helye a hibázásnak. Ha ez mégis megtörténik, annak következményei súlyosak.

És míg a versenynaptár más versenyeinek híres ugratói egyszer vagy kétszer szerepelnek a négy nap alatt, Finnországban minden egyes szakasz tele van ilyenekkel. Úgy tűnik, hogy az autók ugyanannyi időt töltenek a levegőben, mint a földön. Bár minden ugratót óvatosan kell megközelíteni, a rali világbajnokság színvonala miatt a versenyzőknek csupán egyfajta taktikájuk van.

Mi a legjobb módja megközelíteni az ugratót ezekkel a modern World Rally Car-okkal?

Thierry Neuville:

„Padlógázon!”

Mikko Hirvonen:

„A lehető leggyorsabban. Csak menj neki!”

Mads Ostberg:

„Fel kell térképeznünk, milyen az ugrató. A legtöbbjük padlógázas.”

Hayden Paddon:

„Rámehetsz padlógázon és repülhetsz. Tudnod kell, hogy fékezz, mielőtt felérsz az ugrató tetején, de ezzel orrost fogsz ugrani. És ha nem adsz gázt, nem fogod megtudni, hogy padlógázzal is átmehettél volna.”

Ez vár a rali világbajnokság csapataira, a szurkolók pedig alig várják, hogy elkezdődjenek az akciók. A versenyzők számára ez a legjobb megközelítés a legnagyobb izgalmakhoz. Száz százalékos odafigyelés szükséges Finnországban. Ha ez nincs meg, csomagolhatsz és mehetsz haza.

 

Andrew

 

2014. augusztus 2.