Get Adobe Flash player

Út a 2017-es WRC szabályokig - FIA megbeszélés az újgenerációs WRC-kért

 

FIA megbeszélés az újgenerációs WRC-kért

 

A Nemzetközi Automobil Szövetség a mai napon megbeszélést tartott a rali világbajnokság promóterével, hogy lefektessék a 2017-től használatos WRC autók technikai szabályzatát.

A rali világbajnokság bizottságának elnöke, Carlos Barbosa megerősítette, az FIA elkezdte már keresni az útját, hogy milyen autók versenyezzenek a ralisport legmagasabb szintjén, ugyanakkor ez a találkozó jelenti a szabályalkotás első formális lépését.

Mivel a sportágba történő visszatérését tervező Toyota is a 2017-es előírásokra vár és a jelenlegi csapatok is mielőbb szeretnék ismerni az irányokat, Barbosa azt mondta, fontos, hogy minél előbb hírt tudjanak adni az új szabályokról.

„A 2017-es szezon nagyon közel van” – nyilatkozta a bizottság elnöke. „Nagyon gyorsan döntenünk kell arról, hogy milyen lesz az autó, mindegyik jelenlegi csapatnak tudnia kell, és azoknak a csapatoknak is időt kell adnunk az autójuk elkészítésére, akik azt fontolgatják, hogy csatlakoznak a rali világbajnoksághoz.”

A megbeszélést követően a sportág irányító testülete és a promóter az FIA technikai részlegével és a gyártókkal is egyeztetni fog.

 

Andrew

 

2014. május 21.