Get Adobe Flash player

Út a 2017-es WRC szabályokig - Todt álmodja az álmait

 

Todt álmodja az álmait

Jean Todt azt akarja a rali világbajnoksággal kapcsolatban, hogy ismét valóra váljanak az álmai.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke arra ösztökéli a sorozatért felelős személyeket, hogy egy tíz évre szóló vízióval álljanak elő, és azt szeretné, hogy az autók képei díszítsék a hálószobákat szerte a világon. „Álmodnod kell egy autó előtt” – hangzottak Todt szavai. „Ha egy B csoportos autót látok, álmodom. Most már azonban múzeumi darabok ezek. Nem vagyok benne biztos, hogy az aktuális kocsik múzeumi darabok lesznek… Világos volt, hogy olyan autókra van szükségünk, amik előtt többet álmodozol. A jó irányba megy ez, most azonban tudnunk kell, hogy nagyobb erőre van-e szükségünk. Mire van szükségünk? Egy előterjesztés elkészült és elfogadásra került, egy olyan csomagban van ez, amire szükségünk van a jövőben. A biztonság terén azonban nem lehet kompromisszum.”

Az FIA első embere azt is hozzátette, hogy elégedett ugyan azzal, ahogyan a rali világbajnokság fejlődik, de világos képet akar látni, hogy mi következik még. „Néha túl sokat foglalkozunk a napi dolgokkal és azzal, hogy mit csinálunk holnap” – mondta el. „Amit tennünk kell, hogy legyen egy jó víziónk. Ez egy olyan dolog, amit kértem. Látni akarom, hogy milyen a víziónk a ralisport következő tíz évére. Elégedett vagyok azzal, ahogyan haladnak a dolgok, az azonban jobban foglalkoztat, hogy mi lesz a következő tíz évben.”

Az 1981-es világbajnokságon Guy Frequelin navigátoraként második helyen végző Todt a sorozat globalizációjának nagy híve. „Ha visszamegyünk évtizedeket, csak Európában voltak versenyeink. A világ azonban változik; nem volt egyes számú piac Kína, de most az, ezt pedig figyelembe kell vennünk. Ez a vízió lehetővé fogja tenni, hogy beszéljünk az autókról, hogy beszéljünk a versenyekről, hogy beszéljünk a versenyek formátumáról, melyek olyan dolgok, amiket óvatos módon kell átgondolnunk most, hogy készen álljunk a ralisport jövőjére.”

 

Andrew

 

2016. február 8.