Get Adobe Flash player

Út a 2017-es WRC szabályokig

 

Az FIA nem várakoztatná az új szabályokkal a Toyotát

A rali világbajnokság bizottságának elnöke, Carlos Barbosa azt mondja, a Nemzetközi Automobil Szövetség nem fogja megvárakoztatni a Toyotát a technikai szabályváltozások kulcsfontosságú részleteinek kérdésével. A japán gyár világosan kifejtette, szándékai szerint megvárja a 2017-es World Rally Car szabályok kihirdetését, mielőtt döntene a ralisportot érintő jövőbeli terveiről.

Ugyan a korábbi többszörös világbajnok Toyota a múlt héten megkezdte a Yaris WRC tesztelését Olaszországban, arról még nem döntött véglegesen, hogy vissza is tér-e a rali világbajnokságra.

„A Toyota vár” – mondta el Barbosa. „Kopogtatnak az ajtón, és el fognak jönni Finnországba, hogy többet láthassanak. Arra várnak, hogy tudják, milyen lesz az autó. Új gyártók szeretnének csatlakozni, de tudniuk kell, mi jön 2017-ben, és már most kell tudniuk, mivel meg akarják építeni az autót. El kell döntenünk, és nagyon gyorsan el is fogjuk dönteni, milyen autó lesz 2017-ben. Az első megbeszélés Portugáliában lesz. Nem lehetséges az, hogy a következő szezonig várunk a szabályokkal, mivel a gyártóknak nem lesz idejük megépíteni és tesztelni a 2017-es autójukat.”

A Toyota Motorsport megerősítette, a jelenlegi Yaris prototípusuk csupán tesztelési célokat szolgál, azt versenycélból homologizálni nem fogják.

 

Andrew

 

2014. március 26.