Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Hosszútávú szerződés Paddon és a Hyundai között

 

Hosszútávú szerződés Paddon és a Hyundai között

Hayden Paddon hároméves szerződést kötött a Hyundai Motorsporttal, aminek köszönhetően a rali világbajnokság összes futamán rajhoz fog állni a 2016-os szezontól.

A 28 éves versenyző 2014-ben csatlakozott a dél-koreai autógyár sportrészlegéhez, abban az évben hat futamon indulhatott az i20 WRC-vel, idén pedig egy kivételével az összes viadalon ott lehet. A szerződésnek köszönhetően a következő idényben Thierry Neuville és Dani Sordo mellett teljes programot futhat már.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy további három évre aláírhattam a Hyundai Motorsporttal. Az elmúlt két szezon egy elképesztő utazás volt, és sokat fejlődtünk” – nyilatkozta Paddon, aki a szakmát meglepő eredményeket ér el idén. Szardínián életében először rali világbajnoki futam élén is állt, majd megszerezte első dobogós helyezését, miután másodikként végzett a szigeten. A júniusi futam óta rendszerint ő bizonyul a legjobb hyundai-osnak, árnyékba szorítva az alakulat másik két versenyzőjét.

„A csapat segített, hogy fejlődjek, és arra a mértékre alapozva, amennyit együtt javultunk, nincs kétségem, hogy hamarosan nyerni fogunk” – hangzottak az új-zélandi pilóta szavai. „Mindannyian azon dolgozunk és arra törekszünk, hogy világbajnokok legyünk, én pedig határozottan hiszem, hogy a Hyundai Motorsport a legjobb lehetőséget kínálja számomra a cél eléréséhez. Elsőként és legfontosabbként azonban meg kell céloznunk az első versenygyőzelmünket, ez a személyes célom 2016-ra.”

„Örülök, hogy sikerült meghosszabbítani a kapcsolatunkat Haydennel további három évre és hogy a rali világbajnokság összes fordulóján versenyezhet velünk” – mondta Michel Nandan, a csapat vezetője. „Amióta a tavalyi év elején csatlakozott hozzánk, bizonyította, hogy méltó tagja a fiatal csapatunknak. Következetes, gyors és elkötelezett, és még több potenciállal rendelkezik a fejlődésre.

A rali világbajnoki programunk kezdetétől támogatni akartunk egy friss fiatal tehetséget, Hayden pedig megmutatta, mennyire sikeres lehet ez. Személy szerint várom már, hogy lássam, mit tud teljesíteni a következő három évben a Hyundai Motorsporttal.”

Paddon tárgyalásban állt másik csapatokkal is, a hosszútávú szerződés, valamint a Hyundai jövő évben bevetésre kerülő új World Rally Car-ja azonban meggyőzte a maradásról. Arról nem szól a közlemény, hogy a pilóta 56 esztendős navigátora, John Kennard is vállalja-e a további három évet, az viszont bizonyos, hogy a következő idényre Paddon, Neuville és Sordo mellett Kevin Abbring is szerződéssel rendelkezik az alzenaui gárdánál.

 

Andrew

 

2015. október 20.