Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Segíteni fog a visszaléptetés – véli Neuville

 

Segíteni fog a visszaléptetés – véli Neuville

Thierry Neuville úgy érzi, az, hogy a Brit Rally-n a Hyundai második csapatába kerül száműzetésre, jót tesz neki és a csapatnak is, a 2016-os szezon előtt segíthet ez neki, hogy feltöltse magát energiával.

A Hyundai Motorsport a Katalán Rally előtt nem sokkal jelentette be, hogy elsőszámú alakulatánál Hayden Paddon veszi át a szerepet az idényzárón, Neuville pedig tét nélkül tudja újraépíteni önbizalmát a wales-i viadalon. A hírek szerint egyébként az alakulat a katalán versenyen is felcserélte volna Neuville-t és Paddont, a döntésre azonban túl későn került sor, így erre már nem volt lehetőségük.

Bár a sajtóközlemény akkor közös döntésről szólt, a wrc.com-on megjelent cikk arról számolt be, hogy a belga versenyző meglepődött a dolgok alakulásán, ugyanakkor érzi a dolog hasznát.

„Sosem vártam volna, hogy ilyen szituációba kerülök – hogy az első csapatból visszaugrok a másodikba –, de úgy gondolom a csapattal együtt, hogy segíteni fog ez nekem kijönni a jelenlegi rossz helyzetből” –nyilatkozta Neuville.

„Ez olyan, mintha szabadon futhatnánk, egy nyomás nélküli verseny, ahol megpróbálhatunk szórakozni és visszahozni azt a nagy mosolyt, ami meg szokott lenni, amikor ralizunk. Egy lehetőség ez, hogy visszanyerjük a megfelelő önbizalmat és a jó érzést, mielőtt egy új évet kezdenénk 2016-ban az új kocsival.”

Neuville a 2014-es szezonban csatlakozott a Hyundai új rali világbajnoki csapatához, miután lenyűgöző teljesítményt nyújtott az M-Sportnál, akikkel második lett a 2013-as sorozatban. Azt a sikerszériát azonban a tavalyi Deutschland Rallye győzelmet kivéve nem tudta megismételni, az utóbbi időszakban pedig mélyen a formája alatt teljesít, ráadásul a rég várt új i20 WRC is csak jövőre érkezik.

„Nem vesztettem el a tehetségemet, és tudom, hogy gyors vagyok még mindig, az elmúlt két év azonban kemény volt számomra” – magyarázta a belga pilóta. „2014-től azt vártam, hogy egy nagyon nehéz szezon lesz, de kiderült, hogy 2015 is az. A Volkswagen előrelépett egyet az új autójával, és mi is vártunk egy ilyet, ami azonban nem történt meg. Talán túl magasak voltak az elvárások. Ennél a pontnál egy kicsit zavart lettem, és azóta nem tudok visszatalálni az igazi Thierry Neuville-hez.

Elég negatív voltam a csapattal, az autóval és magammal is az elmúlt néhány hónapban, de látom, hogy ez nem a megfelelő útja a dolgoknak. Most azonban nagyon pozitívnak érzem magamat, és jónak tűnnek a dolgok. Jó beszélgetéseim voltak a csapattal. Készen állunk ismét, hogy a megfelelő irányba haladva dolgozzunk.”

 

Andrew

 

2015. november 1.