Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - A Hyundai nem dobja Neuville-t

 

A Hyundai nem dobja Neuville-t

A Hyundai Motorsport vezetője, Michel Nandan igyekezett eloszlatni a Thierry Neuville jövőjével kapcsolatosan jó ideje keringő szóbeszédeket annak ellenére, hogy belga pilótája a Brit Rally-n egy újabb balesettel fejezte be a 2015-ös évet.

Miután rossz formában teljesített Neuville, az első helyett a Hyundai második számú alakulatában állt rajthoz a rali világbajnokság évadzáróján a 20-as rajtszámú i20 WRC-vel, de nem látta meg a célt, felborult.

Az ősz folyamán pletykák keringtek, hogy a pilóta nem fogja kitölteni hyundai-os szerződését, és visszatér korábbi csapatainak egyikébe, szóba hozták a Citroennel – mielőtt a francia alakulat bejelentette volna, hogy kihagyja a 2016-os szezont – és az M-Sporttal is. Neuville rengeteg hibát követett el a szezon folyamán, Nandan azonban elutasította azt, hogy versenyzője elhagyná a dél-koreai márkát.

„Biztos vagyok benne, hogy ismét a régi Thierry-t fogjuk látni nagyon hamar” – idézte a szakvezetőt az Autosport magazin. „Nem száz, hanem kétszáz százalékban vagyok biztos abban, hogy Hyundai pilóta lesz a következő szezonban.”

A Brit Rally-ra szóló versenyzői cseréknek és Neuville visszaléptetésének az volt a célja, hogy a belga pilóta visszanyerhesse magabiztosságát anélkül, hogy a Hyundai gyártói bajnokság második helyéért folytatott harca nyomást helyezne a vállára. A nyitónapon azonban hamar kiesett, miután elhagyta a bal hátsó kerekét az i20 WRC. A pilóta és navigátora, Nicolas Gilsoul az ominózus myherini szakasz előtt cserélte meg a kerekeket, a csapat pedig azt gyanítja, hogy vagy a csavarok menetei szakadtak meg vagy sárral szennyeződtek a csavarok.

A páros szombaton visszaállt a versenyben, és elsőként rajtolva megnyerte az első két gyorsaságit, nem sokkal később azonban fejtetőre állította a Hyundai-t. Nandan nem kritizálta Neuville-t az eset miatt.

„Ahol Thierry bukott Wales-ben, az egy nagyon rossz hely volt” – mondta Nandan. „Az első volt az úton, és az első, aki megtalálta ezt a helyet. Bárkivel történhetett volna ez. Elégedett vagyok azzal, hogy a megfelelő döntést hoztuk a pilótáinkat illetően Nagy-Britanniára, Thierry képes volt nagyon jó időket felmutatni, és jön az önbizalma.”

Azok után, hogy az évad elején csatában volt a Svéd Rally győzelméért, Neuville formája visszaesett, és a júniusban megrendezett Szardínia Rally után nem is tudott felállni a dobogóra a világbajnokság egyik fordulóján sem.

 

Andrew

 

2015. november 29.