Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - A Hyundai megnyitotta új létesítményét

 

A Hyundai megnyitotta új létesítményét

A Hyundai Motorsport megnyitotta új rali világbajnoki bázisának kapuit a németországi Alzenauban.

A munkálatok párhuzamosan folynak a versenyautón, az i20 WRC-n és a főhadiszálláson, utóbbinak épületét hivatalosan most adták át. Jelenleg ötvenen dolgoznak a 8200 négyzetméteres központban, ami ötven kilométeres körzeten belül helyezkedik el a Hyundai Europe Rüsselsheimben található műszaki és tervezési központjától, illetve a Hyundai Motor Europe offenbach-i székhelyétől. A dél-koreai cég még ebben az évben megnyitja járműtesztelési centrumát is, ennek a létesítésére a Nürburgringnél kerül sor.

A Hyundai Motorsport igazgatója, Michel Nandan a megnyitó alkalomból így nyilatkozott. „A mai nap, az, hogy felavattuk főhadiszállásunkat, egy újabb fontos előrelépést jelent izgalmas feladatunkban, hogy az alapoktól hozzunk létre egy autósport csapatot. Most már megvan a tökéletes létesítményünk, amivel az előttünk álló kihívásra fel tudunk készülni.”

A Hyundai meghívta az eseményre a rivális csapatokat és a rali világbajnokság más érintettjét is, hogy bemutassa az épületet.

A Hyundai Motorsport elnöke, Gyoo-Heon Choi a következőket mondta el: „Nagyon büszke vagyok, hogy hivatalosan is megnyithatom a Hyundai autósport részlegének új otthonát. A Hyundai Motorsport a globális üzlet szempontjából teljesítmény orientált mérnökség, ugyanakkor a márka képviseletét is ellátja, így segít, hogy jelentőségteljes és izgalmas módon emelje a márka elvárásait és elfogadását.”

A Hyundai i20 WRC tesztelése megkezdődött már, az autó a jövő januári Monte-Carlo Rallye-n mutatkozik be. Az egyik kocsira Juho Hanninennek vannak jó esélyei, aki egyes értesülések szerint tesztelte is már a prototípust.

 

Andrew

 

2013. június 14.