Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Hanninené lehet az első Hyundai ülés

 

Hanninené lehet az első Hyundai ülés

Egyre erősödnek azok a hangok, hogy Juho Hanninen lesz a Hyundai új ralivilágbajnoki programjának egyik versenyzője. A 31 éves finn a Hyundai fejlesztési programjában tesztpilótaként jut szerephez ebben az évben, mielőtt az alzenaui központú alakulat első megmérettetésére, a 2014-es Monte-Carlo Rallye-ra sor kerülne.

A csapat nem nevezte meg az eddigi teszteken szerephez jutó pilótáját, csupán annyit árult el, nem koreai volt az illető. Elmondták, júliusban megnevezik egyik pilótájukat.

Hanninen 2010-ben megnyerte az International Rally Challenge-et, majd a rali világbajnokság S2000-es kategóriájának győztese, illetve Európa-bajnok lett az azt követő két esztendőben.

Korábbi munkaadójával, a Skodával a tavalyi év végén szakított, az idei szezon első két világbajnoki futamán egy Ford Fiesta WRC-vel vett részt az M-Sportnál.

Az értesülések szerint a 2009-es IRC bajnok és korábbi gyári MINI versenyző Kris Meeke-é, valamint az ex-suzukis Per-Gunnar Anderssoné a másik két név a Hyundai kívánságlistáján Hanninen után.

Rajtuk kívül a korábbi subarus Chris Atkinsont, a jelenleg az M-Sportot erősítő Thierry Neuville-t, a 2011-es PWRC győztes Hayden Paddont és a Volkswagen protezsáltját, Kevin Abbringet is szóba hozták már a Hyundai-jal.

Hanninennek esélye mutatkozik rá, hogy Khalid Al Qassimi helyén egy Citroen DS3 WRC-vel induljon hazája futamán, az augusztus legelején megrendezésre kerülő Finn Rally-n. Kérdés, egy megkötött Hyundai-os szerződéssel szívesen látnák-e a franciák…

 

Andrew

 

2013. június 24.