Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Hanninen a Hyundai tesztpilótája

 

Hanninen a Hyundai tesztpilótája

A Hyundai Juho Hanninen személyében megnevezte egyik 2013-as tesztpilótáját, véget vetve azoknak a spekulációknak, hogy ki vezette a Hyundai i20 WRC-t az utóbbi teszteken.

A 2010-ben az Intercontinental Rally Challenge-et, a következő esztendőben a rali világbajnokság SWRC kiírását, tavaly pedig az Európa-bajnoki címet megnyerő finn versenyző elmondta, alig várja, hogy az i20 WRC fejlesztésén dolgozhasson.

„El vagyok ragadtatva attól, hogy részese lehetek a Hyundai Motorsport tesztprogramjának. Fantasztikus lehetőség, hogy egy gyártóval dolgozhatok együtt és hogy kivehetem a részemet ebből a nagyszerű kihívásból.

Az i20 WRC-vel történt első próba nagyon pozitív volt számomra. Nagy benyomást tett rám az a munka, amit a csapat eddig, ilyen hihetetlenül rövid idő alatt végzett. A csapat minden tagjával jól kijövök, és már alig várom, hogy a következő hat hónapban folytassuk a munkát.”

A Hyundai fél évvel ezelőtt az alapoktól kezdte el felépíteni rali világbajnoki tevékenységét, amihez a németországi Alzenauban hoztak létre központot, a szervezet minden szintjére specialistákat igazolva.

A tesztpilóta szerves része az alakulat fejlesztési programjának. Az i20 WRC a 2014 januárjában megrendezésre kerülő Monte-Carlo Rallye-n mutatkozhat be, az elkövetkezendő hat hónapban pedig intenzív tesztprogramot bonyolítanak le, hogy az autót különböző körülmények között, minden útfelületen értékelhessék és fejleszthessék.

„Nagy örömmel üdvözöljük köreinkben Juhót a 2013-as tesztprogramunkhoz” – nyilatkozta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport igazgatója. „Biztos vagyok benne, hogy tapasztalata és háttere hozzájárul ehhez a projekthez, az eddig elvégzett munkájával elégedett vagyok.

Úgy döntöttünk, ebben az évben olyan pilótákkal dolgozunk együtt, akik egyedi készség és adottsággal rendelkeznek, ez értékes visszacsatolás lesz számunkra 2014-re.”

A Hyundai-nál azt is hozzátették, a 2013-as tesztfázis hátralévő részére hamarosan bejelentik másik tesztpilótájuk nevét is. A 2014-es versenyzőiket az év végén nevezik meg.

 

Andrew

 

2013. július 8.