Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Bouffier is csatlakozott a Hyundai tesztprogramjához

 

Bouffier is csatlakozott a Hyundai tesztprogramjához


A Hyundai Motorsport leigazolta egyre bővülő csapatába Bryan Bouffier-t is, a francia tesztpilótaként segíti az alakulat munkáját 2013-ban.

A bejelentésre egy héttel azután került sor, hogy a finn Juho Hanninen csatlakozott a Hyundai i20 WRC fejlesztési programjához. A két versenyző lesznek a Hyundai Motorsport fő tesztpilótái ebben az esztendőben, ugyanakkor számos más pilóta is segíti majd a csapatot az év hátralévő részében, hogy a különböző tapasztalatoknak megfelelően tegyék minél jobbá i20 WRC-jüket.

„Örülök, hogy a fedélzeten üdvözölhetjük Bryant” – mondta el a Hyundai Motorsport igazgatója, Michel Nandan. „Nagyon professzionális vezetési stílussal rendelkezik, részletes technikai visszajelzést tud adni és kiegyensúlyozott versenyző is, mindezek nagyon fontos ismérvei egy tesztpilótának. Juho rali világbajnokságon megszerzett tapasztalata, valamint Bryan bármilyen felületen mutatott sebessége alapján biztos vagyok abban, hogy tesztprogramunkhoz erős és teljes felállással rendelkezünk.”

Bouffier háromszoros lengyel bajnok, valamint megnyerte a francia bajnokságot is 2010-ben. 2011-ben az IRC sorozat részét képező Monte-Carlo Rallye-n nem talált legyőzőre, az utóbbi időszakból pedig az Európa-bajnoki futamként megrendezett Tour de Corse győzelmét kell kiemelni. A Hyundai tesztpilótaként óriási tapasztalatára számít, felhasználva képességeit abban, hogy egy csapat bővülését hogyan lehet segíteni és hogy miként lehet analizálni és fejleszteni az i20 WRC-t.

„Örömmel tölt el, hogy csatlakozhatok a Hyundai Motorsport tesztprogramjához és a csapat része lehetek ebben az évben” – nyilatkozta Bouffier a bejelentést követően. „Az igaz, hogy nagyos sok a teendő, de a csapat jó helyzetben van, a létesítmények lenyűgözőek, jó alapjaink vannak tehát, melyekre építkezhetünk. Ez egy izgalmas program, biztos vagyok abban, hogy a nyári időszak nagyon sűrű lesz és remélhetőleg ugyanolyan eredményes is.”

Míg Hanninen májusban már vezethette az i20 WRC-t, Bouffier a mai napon próbálhatja ki először az autót.

 

Andrew

 

2013. július 16.