Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Atkinson is a Hyundai-nál

 

Atkinson is a Hyundai-nál

A Hyundai Motorsport egy harmadik pilótát is igazolt tesztprogramjához, a csapat fejlesztési munkáit Chris Atkinson is segíti 2013-ban.

A Hyundai fő tesztpilótáihoz, Juho Hanninenhez és Bryan Bouffier-hez csatlakozó Atkinson a jövő héten fogja először tesztelni az i20 WRC-t.

A 33 esztendős ausztrál elutazott már a Hyundai Motorsport alzenaui központjába, hogy először tegyen pillantást a dél-koreaiak legújabb, Németországban fejlesztésre kerülő WRC-jére, valamint hogy megismerkedjen a csapattal és az első teszt előtt beállítsák az üléspozíciót számára.

„Ez egy nagyon izgalmas projekt” – mondta el az uralkodó ázsia-óceániai bajnok. „Mikor három hete látogatást tettem a Hyundai Motorsport gyárában, egyszerűen lenyűgözött a csapat elkötelezettsége és az, amit eddig elértek. Elég sok tapasztalatom van különböző WRC autókkal és világbajnoki futamokkal, ezt a tudást fogom hasznosítani majd ahhoz, hogy segítsem a 2014-es i20 WRC fejlesztését.”

A Hyundai Motorsport vezetője, Michel Nandan örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a korábbi Subaru WRT, Proton, MRF Skoda és WRC MINI Team Portugal versenyzőt a csapatánál üdvözölheti.

„Nagyszerű dolog, hogy Chris ebben a szezonban kiegészíti a Hyundai Motorsport tesztpilótai felállását, és meggyőződésem, hogy nagyon sok értékes WRC tapasztalatot hoz. Chris fogja támogatni fő tesztpilótáink, Juho és Bryan munkáját. Az alapos és átfogó tesztszakaszokon alkalmával hasznot tudunk húzni majd a három versenyző kombinált tapasztalatából.”

 

Andrew

 

2013. július 26.