Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Túl az első murvás teszten

 

Túl az első murvás teszten


A Hyundai a múlt hónapban teljesítette az első murvás teszteket 2014-es specifikációjú i20 WRC-jével.

Mindhárom fejlesztésért felelős pilóta, Juho Hanninen, Bryan Bouffier és Chris Atkinson is a volán mögé ülhetett, miközben a csapat a laza talajon új alkatrészeket próbált ki, készülvén a 2014-es bemutatkozásra.

„Nagyon erős hónapunk volt a tesztelés szempontjából, különféle körülmények között nagyon sokat tanultunk az új Hyundai i20 WRC teljesítménypotenciáljából” – mondta el Michel Nandan, a Hyundai Motorsport vezetője.

„Mint egy kezdeti próbán szokás, előfordultak problémák, amiken túl kellett jutni, de pontosan ez a célja a teszteknek. Időt fordítottunk arra, hogy elemezzük és megértésük a problémákat. Három hozzáértő fejlesztő pilótát igazoltunk Juho, Bryan és Chris személyében, a múlt hónapban tartott tesztek mérlege pedig pozitív volt számomra.”

A csapat két különálló privát tesztet végzett júliusban, melynek során az i20 WRC legutolsó változatát azzal az elsődleges céllal próbálgatták, hogy megfelelő körülmények között teszteljék az autó egyes egységeit a rali világbajnokságra történő felkészülés során.

„A múlt hónapban a dél-franciaországi Chateau Lastours-ban és Mazametben tartott két teszt helyszíne különböző feltételeket biztosított számunkra” – folytatta Nandan. „Fontos számunkra, hogy rossz minőségű utakon, valamint simább, gyorsabb körülmények között is adatokat gyűjtsünk. Alzenauban a Hyundai Motorsport mérnök- és tervezői csapata az i20 WRC tökéletesítésén dolgozik folyamatos jelleggel, így a legutóbbi tesztek lehetőséget biztosítottak számunkra, hogy kiértékeljük az autó fő mechanikai részegységeit, az erőátvitelt és a felfüggesztést. Ez a korábbi aszfalt teszten használt autó egy nagy evolúciója volt.”

Az alakulat a teszten történő működését is finomította, hogy csapatként dolgozhasson és létrehozzon egy olyan személyzetet, aki az év hátralévő részében tartandó teszteken fog dolgozni.

„Rövid idő alatt kellett sok munkát kellett végeznünk, de úgy érzem, egységes csapatként jó munkát végzünk. A murvás tesztek megkezdésével újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk, de még többet kell tennünk a Monte-Carlóig hátralévő hónapokban. Tartjuk eddig minden célunkat, és büszke vagyok a csapat erőfeszítéseire. Optimistán nézünk elébe a fejlesztések következő fázisának” – zárta gondolatait Nandan.

 

Andrew

 

2013. augusztus 7.