Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Tesztelik a Hyundai WRC-jét

 

Tesztelik a Hyundai WRC-jét

Első alkalommal futott európai tesztpályákon a Hyundai i20 WRC, mellyel a dél-koreai cég a rali világbajnokságba történő visszatérését tervezi.

A Dél-Koreában megépített autót repülővel szállították Németországba, ezt követően az ADAC Frankfurt melletti tesztpályáján két napon keresztül próbálgatták.

Az eseményre Európa egész területéről érkező újságírók részvételével került sor, akik megízlelhették az i20 WRC bemutató autó adta élményeket. Az igazi World Rally Car-on történő munkálatok hamarosan elkezdődnek. A vállalat eltökélt, hogy 2014-ben rajthoz állhasson a rali világbajnokságon.

Az autót a nagyközönség a szeptemberi Párizsi Motor Show-n láthatta először, ahol a Hyundai bejelentette terveit. A következő fejlesztési fázisról a márciusi Genfi Autószalonon fog a világbajnokságról 2003-ban búcsúzó gyár információkat adni.

A Hyundai szóvívője a következőket mondta el: „Mozgásban akarjuk tartani a folyamatot. Azt tapasztaltuk, hogy Párizs óta nem történt semmilyen kommunikáció. Amiatt akartuk Európába hozni a kocsit, hogy megmutassuk, ez idő alatt mit csináltunk és milyen irányba haladunk. Ilyen módon mutatjuk a rali világbajnokság iránti elkötelezettségünket.”

Stefan Heinrich szóvívő a bemutató helyszínén elismerte, nem volt eddig sok idejük az új autóval foglalkozni, de elmondta, egy olyan cégnek, mint amilyen a Hyundai, teljesen működőképesek a felállított időkeretek. „A Hyundai más, mint a többi gyár. Nem jobb, nem rosszabb, más. A Hyundai fejlesztési tempója nagyon jó. Egy vállalatnál vannak projektek, azokhoz kell lenni folyamatoknak, fel kell építeni azokat, bizonyítani a megtérülést, eljutni valahová… Ez nem a mi eszközünk. A mi eszközünk: ez a munka? Aztán másnap reggelre készen is vagyunk vele. Ez az, amit alkalmazunk, hogy elkészüljön az i20 WRC is.”

Így folytatta: „A dolgok gyorsan zajlanak most, megállapodtunk a csapatvezetővel, és azon dolgozunk, hogy meglegyen minden Frankfurtban, az új gyárban. Ez egy nagyon izgalmas időszak a Hyundai számára.”

A Hyundai Motorsport a következő év elején fogja felépíteni új székhelyét Frankfurtban, míg a csapatvezető kilétére januárban fény fog derülni.

 

Andrew

 

2012. december 17.