Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 WRC - Nagy lépéseket teszünk – mondja Abbring

 

Nagy lépéseket teszünk – mondja Abbring

Ötfutamos 2015-ös programjából még egy megmérettetés van hátra, Kevin Abbring azonban már most úgy véli, hogy nagy fejlődésen esett át.

A 26 esztendős pilóta a második pozícióban is tartózkodott a világbajnokság legutolsó fordulóján, Korzikán, a befejező napon pedig úton volt az ötödik helyért, mielőtt Hyundai i20 WRC-je lecsúszott a viadal utolsó előtti szakaszán az útról.

A Hyundai fejlesztési és tesztpilótájaként is dolgozó versenyző legközelebb a sorozat zárófutamán, a Brit Rally-n áll rajthoz november közepén. „Az első három verseny után, ami havon, murván és aszfalton zajlott, Korzika a második aszfaltos tapasztalatom volt – és az első lehetőségem, hogy hasznosítsam azt, amit Németországban tanultam” – mondta el Abbring a wrc.com-nak. „Nagyon elégedett voltam az fejlődéssel. Egy nagy lépést tettem Németország óta – főleg olyan területeken, mint az itiner és az, hogy hogyan használjam az autót aszfalton. Bár ugyanúgy nézhet ki egy WRC autó, mint egy R5-ös kocsi, de eléggé különbözik a kettő, és még mindig tanulok.”

A holland pilóta úgy véli, a vihar sújtotta korzikai pályák is segítségére voltak abban, hogy felvehesse a versenyt jóval tapasztaltabb riválisaival. „Olyan feltételeket hozott a verseny, amiket régóta nem láttunk a rali világbajnokságon. Senki sem tudott olyan tapasztalatból meríteni, hogy milyen is így vezetni. A szakaszok is újak voltak mindenkinek, úgyhogy nem játszott olyan nagy szerepet a tapasztalat.”

Abbring az utolsó napon pályafutása legjobb rali világbajnoki eredménye felé száguldott, az ötödik helyen állt, amikor egy kései itinermódosítás miatt lecsúszott a pályáról. „Előtte éjjel ellenőriztem az itineremet videóval és valamilyen furcsa okból korrekciót csináltam benne” – magyarázta. „Kicseréltem néhány szimbólumot, hozzátettem egy ’gyors’ jelzést, és amikor megérkeztünk a kanyarba, éreztem, hogy nem volt ez jó dolog. Befordultam és leléptem a gázról, de a nedves úton szélesen fordult a kocsi. Alig sérült, de három méterre az útról beragadtunk. Oké, nagy kár ezért, de még így is nagyon sok pozitívumot tudok hozni erről a versenyről.”

 

Andrew

 

2015. október 14.