Get Adobe Flash player

A C3 WRC kezelhetőségi problémái - Amiért lemondott Meeke a Lengyel Rally-ról

 

Amiért lemondott Meeke a Lengyel Rally-ról

Bár 2017 júniusában rendezték a rali világbajnokság lengyel futamát, csak most, a következő év elején derült fény arra, hogy Kris Meeke önként mondott le az részvételről. Az észak-ír pilóta az Ulster Radióban beszélt döntésének hátteréről.

Korábban úgy gondolta mindenki, hogy a Citroen Racing tartotta távol az eseménytől Meeke-t a nem megfelelő eredmények miatt. „Mellékvágányra kerültem Lengyelországot illetően. Végül is az én döntésem volt. Sokat beszéltünk és tárgyaltunk erről” – magyarázta az idény során két futamgyőzelmet arató versenyző.

„Nem voltam elégedett a helyzettel, de hátra kellett lépnem, hogy hagyjam valaki másnak, hogy rájöjjön, hol van a hiba a C3 WRC-vel. Ott volt Andreas Mikkelsen, és ott volt még Sebastien Loeb is, hogy tesztelje az autót, de ugyanazt a visszacsatolást adta mindenki. Egy kis időbe került mindenkinek, hogy megértse a gondjainkat. Egy nehéz helyzetté vált ez, és őszintén szólva én voltam az egyetlen, aki feltette a kezét és azt mondta, hátrébb lépek. A többi pilóta odatette a nyakát a vonalra, megpróbálva eredményt felmutatni egy olyan autóval, ami nem volt megfelelő. Ami talán az én hibám volt az előző három versenyen, hogy folyamatosan odatettem a fejem a vágódeszkára.

Visszanézve talán ez volt a megfelelő dolog számomra, ezen körülmények között, de ez sosem egy szép helyzet.”

 

Andrew

 

2018. január 26.