Get Adobe Flash player

Az M-Sport mexikói váltóügye

 

A kizárás sorsára juthat Ogier

Utólagos kizárással sújthatják Sebastien Ogier-t, miután a Mexikó Rally-t követően az FIA vizsgálatot kezdett az M-Sport Ford Fiesta WRC-jének sebességváltójával kapcsolatban.

A francia másodikként végzett a futamon, a versenyt követő technikai ellenőrzésen azonban aggályok merültek fel a váltóval kapcsolatosan, ami az autosport.com értesülései szerint könnyebb volt, mint a megengedett.

A világbajnokság harmadik versenyének eredménylistáját ugyan véglegesítették, a megjegyzésben a következők olvashatók: „Az FIA további, az 1-es rajtszámú autó sebességváltóján történő vizsgálatok függvényében”.

A Nemzetközi Autósport Szövetség megerősítette, hogy a váltót leplombálták és az M-Sporttól Genfbe szállítják, ahol Jerome Toquet, az FIA technikai delegáltja további vizsgálatokat végez. Toquet ezt követően beszámolót készít a Mexikó Rally versenyfelügyelői felé, akik döntést hoznak majd, amire várhatóan még az április 6-án rajtoló Korzika Rally előtt sor kerül.

„Jerome meg fogja vizsgálni a tűréseket, talán megnéz alaposan más sebességváltókat is” – mondta el egy forrás. „A döntésről, hogy további vizsgálatokat végeznek, arra lehet következtetni, hogy nem igazán volt elég idő a dolog végére járni a versenyt követően, vagy azt jelenthette, hogy nagyon erős volt a védekezés a csapat részéről, a védekezés pedig további vizsgálatokat igényel. Ami a büntetéseket illeti, amennyiben az autót szabálytalannak találják, az időbüntetéstől a kizárásig bármi lehet.”

Ha utóbbi forgatókönyv valósulna meg, Ogier elvesztené vezető helyét a világbajnokság pontversenyében, és visszacsúszna a toyotás Jari-Matti Latvala, valamint csapattársa, Ott Tanak mögé.

Az autosport.com az M-Sporttól nem tudott elérni senkit sem.

 

Andrew

 

2017. március 15.