Get Adobe Flash player

Sosem látott probléma a Hyundai-nál

A Hyundai Motorsportnál azt mondják, sosem találkoztak korábban azzal a motorproblémával, ami a Mexikó Rally-n sújtotta autóikat, megfosztva a győzelmi esélytől a csapat versenyzőit.

Thierry Neuville, Hayden Paddon és Dani Sordo egyaránt szenvedő alanya volt annak, hogy kihagyott az i20 WRC motorja a futam első napjának végén. Neuville csak időt vesztett ezzel, csapattársai azonban pozíciókat is buktak a dolog miatt.

Az alakulat vezetője, Michel Nandan elmondta, a gond nem a nagy tengerszint feletti magasságokkal volt összefüggésben, hanem egy sokkal egyszerűbb, üzemanyagszűrővel kapcsolatos probléma volt, a csapat pedig bízik benne, hogy orvosolni tudják a dolgot.

„Sosem láttam ilyet korábban” – magyarázta Nandan az autosport.com-nak. „Ugyanaz volt a probléma mindhárom autónál, az üzemanyagrendszer sok szűrőjének egyike tömődött el részben. Nem tudjuk az okot, de ki fogjuk elemezni. Az üzemanyagnyomás nem volt megfelelő, és ez volt az, ami a nagy kihagyásokat okozta. Bizonyosan semmi ilyen nem fordult elő, miközben teszteltünk. Nem volt ideális, de felnyitottuk az autók üzemanyagtartályát a péntek esti szervizben, és elővigyázatosságból kicseréltük az üzemanyagszűrőket, valamint más dolgokat, mint például a nagynyomású üzemanyagszivattyút. Egy különleges probléma volt ez, de nem egy olyan különleges, ami a tengerszint feletti magasságokkal kapcsolatos. Meg fogjuk nézni, amikor visszaérkezünk a gyárba, de biztosak vagyunk benne, hogy nem fog ez megismétlődni.”

 

Andrew

 

2017. március 19.