Get Adobe Flash player

Problémák és megoldások az M-Sportnál

Az M-Sport csapata sokat dolgozott, hogy megoldják azokat a gondokat, melyek a Ford Fiesta WRC-ket sújtották a rali világbajnokság korzikai futamán, az alakulat első embere, Malcolm Wilson pedig biztos volt már a következő, argentin verseny előtt abban, hogy a problémák nem jönnek elő ismét.

Az Elfyn Evans autójában a Tour de Corse pénteki napján, majd a Sebastien Ogier versenygépében szombaton jelentkező hidraulikai gond – ami nem mellesleg elvette a francia pilótától azt a lehetőséget, hogy a győzelemért harcoljon –, megoldásra került csakúgy, mint a Magneti Marelli által biztosított injektor problémája, mely Ott Tanakot hátráltatta ugyancsak szombaton. Az Ogier Fiestájával az utolsó napon történt elektronikai zűr vizsgálata ugyanakkor hosszabb időt vett igénybe, ami azt is jelentette egyben, hogy Wilsonnak a zsebébe kellett nyúlnia egy verseny utáni teszt szervezése miatt.

„Dolgos hetünk volt Korzika után, de nagyon is magabiztosak vagyunk abban, hogy végére jártunk a dolgoknak” – mondta el Wilson. „Seb és Elfyn hidraulikai gondja ugyanaz volt, de megoldottuk. Nem fog ez megtörténni ismét, és ugyanez vonatkozik Ott injektor problémájára is, amitől túlzott mennyiségű üzemanyag került a motorba. Nagyon is biztos vagyok abban, hogy az elektronikai gondot meg fogjuk oldani Argentína előtt, a jó dolog pedig az, hogy anélkül oldottuk meg ezeket a gondokat, hogy homologizációs jokereket lett volna szükséges felhasználnunk.”

 

Andrew

 

2017. május 3.