Get Adobe Flash player

Továbbfejlesztette WRC-jét a Hyundai

Az október 1-i homologizációt követően felfrissített autóval jelent meg a Hyundai a Katalán Rally-n. Az i20 WRC számos változtatáson esett át, az alzenaui gárda ugyanakkor nem mindegyik autóját szerelte fel a módosításokkal.

A csapat vezetője, Michel Nandan beszélt a fejlesztésekről: „Először is, van egy új karosszéria csomag, ami magában foglalja az első lökhárítót a splitterrel, a hátsó szárnyat, sárvédőszélesítést és lökhárítót. Mindhárom autóra felkerült az első lökhárító, a splitter és a hátsó szárny, de itt, Spanyolországban nem tudtuk felszerelni az összes többi új alkatrészt mindegyik autóra az alkatrészek megépítése miatt. A többi autó később kapja meg őket, Wales-ben vagy Ausztráliában.

Ez az aero kit javítani fogja az autó egyensúlyát aerodinamikailag és a leszorítóerőt is. Minden, amit tavaly csináltunk, sietve tettük, és nem hajszoltunk minden lehetőséget. Áprilisban kezdtünk el dolgozni ezen, és a nyár kezdetén döntöttünk mindenről, úgyhogy úgy határoztunk, hogy október 1-ére lehomologizálunk mindent.

Egy joker fejlesztést homologizáltunk a motorban is, ez a dugattyúkra vonatkozik. Ez a változtatás a dugattyúk súrlódását célozta meg a motorban, de biztosít egy kis extra teljesítményt is. Nem egy nagy dolog, de mégis valami. A motorok számára vonatkozó alkatrészkorlátozási szabályok miatt egy autóban használjuk ezt eddig, az 5-ös rajtszámúban. A 6-os rajtszámú autóban a harmadik motor van már, a 4-esben a második csupán.

Visszamenve az időben, Finnországban egy új kipufogócsonkot vetettünk be, ami július 1-től homológ, augusztusban pedig új injektorokat homologizáltunk egy jokerrel, módosítva a befecskendezési mintázatot, ami ugyancsak egy kis extra teljesítményt biztosít.

Ami azokat a módosításokat illeti, melyek a jövő év elejére vannak tervezve, jelenleg semmi sincs megtervezve, a fejlesztésekkel megyünk még tovább. Nem tudjuk még, hogy bevezetünk-e valamit, ugyanakkor rendelkezünk még korlátozott számú extra jokerrel, főleg a karosszérián. Analizálni akarjuk az összes különféle dolgot, amit fejlesztünk, hogy értékelhessük őket, hogy valóban javítják-e a teljesítményt, aztán eldöntjük, hogy bevetjük-e őket vagy sem.”

 

Andrew

 

2017. október 15.