Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - A Citroen Wales-ben tesztelt

 

A Citroen Wales-ben tesztelt

Úgy tűnik, a Citroen Racing jelenlegi elvárásainak nem felel meg egy Wales Rally GB-n elért második hely, így az alakulat két napot tesztelt Nagy-Britanniában amiatt, hogy a DS3 WRC-ből jobb teljesítményt tudjon kihozni csúszós körülmények között.

Mikko Hirvonen és Sebastien Loeb is egy-egy napot töltött az autó volánja mögött Közép-Wales-ben, amire a csapat technikai igazgatójának, Xavier Mestelan-Pinonnak a véleménye szerint azért volt szükség, hogy a kocsi wales-i erdőkben ősszel mutatott teljesítményét javítsák. „Ha megnézzük a brit és az első napi spanyol eredményeket, mikor nagyon sarasak és elég csúszósak voltak a körülmények, az autónk nem volt elég gyors. A beállítási filozófiánk ebben a szezonban 80 százalékban működött a gyorsasági szakaszokon, de amint csúszik az út, nem valami jók a beállítások. Foglalkoznunk kell a differenciálművekkel és a lengéscsillapítókkal is.”

A jövő évben az első számú pilóta szerepét betöltő Hirvonen – akinek Dani Sordo lesz a csapattársa – elmondta, örül annak, hogy fejlődni tudtak.

„Azon dolgoztunk, hogy egy Wales-re való beállítási megoldást találjunk. A DS3 WRC annyira agilis, hogy a nagysebességű kanyarokban alulkormányozottá válik. Találtunk egy jó irányt, ami még nem a megoldás. Nagyon elégedettek vagyunk, ahogyan alakultak a dolgok” – nyilatkozta a finn versenyző.

 

Andrew

 

2012. december 3.