Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - Új köntösben a DS3 WRC

 

Új köntösben a DS3 WRC

A Citroen Abu Dhabiban, a Monte-Carlo Beach-en mutatta be a következő szezonban a rali világbajnokságon rajthoz álló csapatát, a Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team-et. Az eseményen leleplezték a Citroen DS3 WRC jövő évi dekorációját is. A piros-fehér színkombinációhoz immár arany társul a Red Bull sötétkékje helyett.

Yves Matton csapatvezető a következőket mondta el: „Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy olyan tekintélyes és dinamikus partnerrel tudtunk megállapodni, mint amilyen Abu Dhabi. Mint ahogyan régi üzlettársunk, a Total, Abu Dhabi is a teljes 2013-as programunknak, a rali világbajnokságon és a közel-keleti rali bajnokságban részt vevő gyári csapatnak, valamint az Európa számos országában kiírásra kerülő Citroen Racing Trophy-nak is részese lesz. Elkötelezettjei vagyunk annak is, hogy az Abu Dhabi Racinggel karöltve egy raliversenyző nevelő programot hozzunk létre.

Sebastien Loeb mindössze négy versenyen vesz részt jövőre, mindegyiken gyári pontszerzőként. A kilencszeres világbajnok autója természetesen az 1-es rajtszámot fogja viselni, de távollétében azt nem fogják kiadni. Loeb a Monte-Carlo Rallye-n, a Svéd Rally-n, az argentin futamon és hazai versenyén, Franciaországban indul majd.

„Monte-Carlóban kezdjük a szezont, és Svédországba is megyünk majd. Ez az a rali, ahol szeretnék nyerni normál versenykörülmények között is” – árulta el Loeb, aki 2004-ben győzött már a skandináv országban, de akkor nem hagyományos, havas feltételek mellett zajlott a viadal. „Azon nem gondolkodtam, hogy a Rallye de France-ot kihagyom.”

Az eseményen elhangzott továbbá, hogy Mikko Hirvonen a világbajnokság mind a tizenhárom futamán rajthoz áll, Dani Sordo legalább tizenegyen. Azokon a futamokon, ahol Loeb nem indul, a spanyol pilóta lesz a gyári pontszerző.

A világbajnoki programját Svédországban kezdő Khalid Al Qassimi nyolc futamon vesz részt a csapat színeiben, emellett egy DS3 RRC-vel fog megküzdeni a közel-keleti bajnoki címért.

A Citroen és Abu Dhabi közötti együttműködés részeként egy kétautós csapat áll rajhoz a közel-keleti bajnokságban Citroen DS3 R3-asokkal. Abu Dhabiban, a Yas Marina pályán fogják kiválasztani a két fiatal versenyzőt december 7-9. között.

 

Andrew

 

2012. december 6.