Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - Loeb további futamokon?

 

Loeb további futamokon?

 

A Citroen Racing vezetője, Yves Matton a Finn Rally előtt le fog ülni beszélgetni Sebastien Loebbel, hogy megkérdezze, a kilencszeres világbajnok vállalna-e a tervezettnél több versenyt a szezon második felében a bajban lévő francia alakulat színeiben.

A teljes szezon teljesítését nem vállaló Loeb ismételt elcsábítása Matton egyik opciója, hogy a 2013-as idény rosszul sikerült első fele után megfordítsa csapata szerencséjét és megpróbálja befogni az egyéni és a márkabajnokságban is vezető Volkswagent.

Matton röviddel az után ismerte el, min gondolkodik, amikor elsőszámú versenyzőjük, Mikko Hirvonen a Szardínia Rally befejező napján a második helyről kiesett egy baleset miatt.

A raliból a pályaversenyzés irányába kacsintgató Loeb a tervek szerint rali világbajnokság négy állomásán vesz részt idén, melyek közül már csak egy, a francia viadal van hátra.

„Nem tettem még meg, de biztos, hogy a szezon félidejénél beszélni fogok Sebasteinnel, hogy meglássuk, van-e motivációja egy vagy két futammal többre” – mondta el Matton.

Attól függetlenül, hogy nem teljesít komplett szezont a rali világbajnokságon, a franciák ászának idén zsúfolt a programja, a hétvégén Coloradóban a Pikes Peak hegyiversenyen áll rajthoz. Májusban az Argentin Rally megnyerését követően ugyanakkor nem zárta ki azt sem, hogy további raliversenyeken indul.

Matton azt is elárulta, ezzel párhuzamosan a francia csapat keményen dolgozik, hogy fejlesztéseket hajtsanak végre a következő világbajnoki megmérettetés előtt.

„Szardínia, Finnország és Németország nagyon fontos helyszínek számunkra, hogy minél közelebb maradjunk a Volkswagenhez. A három közül az első azonban nem volt egy jó versenyünk, pontokat vesztettünk.

Nem örülünk jelen pillanatban, ez után a hétvége után. Nem igazán vagyunk sikeresek. Túl sok az olyan szituáció, amikor pontokat hozhatnánk vissza, de mi nem tesszük ezt, mint például ezen a hétvégén, ami vagy a pilótáinknak vagy nekünk köszönhető. Nem tudjuk ezt végrehajtani jelenleg.

Finnország nagyon különleges rali, Mikko és Seb az elmúlt évben a verseny legnagyobb részében egymással küzdött az első és második helyért. Remélem, hogy az a tapasztalat idén is segít nekünk.”

Egy nagy bejelentésre is sor került a Citroennél, eldőlt, a francia márka 2014-ben csatlakozik a túraautó világbajnoksághoz, ahol egyik versenyzőjük Sebastien Loeb lesz. Arról, hogy melyik típussal szállnak harcba a WTCC-n, még nem beszéltek, annyit azonban elárultak, hogy tapasztalataik nagy részét fel tudják használni az új kihívás során, kezdve az 1,6 literes direkt befecskendezéses turbómotorral. A munka már elkezdődött Versailles-ban. A ralisport rajongóinak azonban nem kell kétségbeesniük – legalábbis egyelőre –, mivel Matton elmondta, nem hagyják el a rali világbajnokságot sem.

„A ralisport irányába még mindig elkötelezettek vagyunk és folytatjuk a kemény munkát, hogy a lehető legjobb eredményeket próbáljuk meg elérni 2013-ban. Megerősítés előtt áll az együttműködésünk Abu Dhabival, lehetővé téve számunkra azt, hogy egy új rendszer keretében, új célokkal a rali világbajnokságon maradhassunk.”

 

Andrew

 

2013. június 26.