Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC

 

A megszorítások nincsenek hatással a Citroen rali világbajnoki szereplésére

A Citroen World Rally Team megerősítette, a francia autógyárban zajló leépítések és költségcsökkentések nem érintik a cég rali világbajnoki részvételét.

A PSA konszern a múlt csütörtökön 8 ezer fős leépítést és egy üzemének a bezárását jelentette be, miután a vállalat az idei év első felében 13 százalékkal kevesebb autót értékesített világviszonylatban, mint 2011. hasonló időszakában. Ez azonnal kétségeket ébresztett a Citroen világbajnoki szereplését illetően, mivel a cégcsoport az év elején a Peugeot endurance programját is leállította.

A Citroen Racing szóvivőnője a következőket mondta el: „A múlt heti bejelentés a rali világbajnoki programunkra nincs hatással. Ennek ellenére mindent megteszünk, hogy olyan lehetőségeket találjunk, melyek segítségével csökkenthető a gyár részéről a sportrészleg felé szükséges támogatás.”

A Citroennek Sebastien Loebbel, Mikko Hirvonennel, Nasser Al-Attiyah-val és Thierry Neuville-lel van érvényes szerződése. A csapattal nyolc világbajnoki címet szerző francia pilóta kétéves kontraktusa tartalmaz egy olyan pontot, miszerint már a 2012-es szezon végén visszavonulhat. Loeb várhatóan a következő hetekben dönt a jövőjéről.

 

Andrew

 

2012. július 19.