Get Adobe Flash player

Mikkelsen frusztrációja

Andreas Mikkelsen jelezte csapatának, a Hyundai Motorsportnak, hogy kezdeni kell valamit raliautójuk, az i20 Coupe WRC kezelhetőségével, miután a pilóta visszafogott teljesítményt nyújtott a Mexikó Rally-n, a világbajnokság első murvás futamán.

Ugyan negyedikként végzett Mikkelsen a versenyen, az élmezőny tempóját nem volt képes tartani, és a győztes Sebastien Ogier-től több mint másfél perccel lemaradva ért célba. A norvég nem volt elégedett autója hátsó tengelyének viselkedésével, ami egy olyan probléma, melyet csapattársai már a tavalyi szezon során is emlegettek. „Az autó hátuljával kapcsolatos bizalom ez” – magyarázta Mikkelsen. „Amikor tényleg nyomni akarom, igazán meg kell bíznom a hátuljában, hogy nem vesztem el azt, de a saját életét élte egy kicsit ezen a hétvégén. Egy olyan dolog ez, amit ki kell vizsgálnunk. Eléggé hasonló volt ez mindhárom autó esetében. Mindegyik pilóta panaszkodott erre.”

Szombat este módosítottak az i20 beállításain, ami javulást eredményezett, ugyanakkor annak ellenére, hogy a bajnokság hatodik helyéről a harmadikra lépett fel az eredménnyel, Mikkelsen frusztrált volt, hogy nem tudott a dobogós helyezésekért csatában lenni. „Nehezebb volt, mint ahogyan vártuk, őszintén szólva. Nagyon küszködtem az alacsony tapadású körülmények között. Egy olyan dolog ez, amin dolgoznunk kell és erősebben visszatérni. Legalább összeszedtünk tizennégy pontot a bajnokságban, de többet vártam” – mondta a pilóta.

 

Andrew

 

2018. március 25.