Get Adobe Flash player

Másik lengéscsillapítókkal Ogier

Sebastien Ogier kérése meghallgatásra került, az M-Sport lengéscsillapítót váltott, és a világbajnok Ford Fiesta WRC-jébe ugyanaz a márka került a Finn Rally-ra, mint amivel a volkswagenes sikereit aratta.

A jelentős aerodinamikai módosítások mellett Ogier autójába a Reiger helyett Sachs lengéscsillapítóit szerelte az M-Sport Ford World Rally Team, ezzel is megteremtve a lehetőséget, hogy javulhasson a francia pilóta teljesítménye. „Egy olyan dolog ez, amiről Sebastien egy ideje beszélt már, és hajtotta ezt. Valójában ez csak egy része a folyamatban lévő fejlesztésnek” – mondta el az alakulat vezetője, Malcolm Wilson az autosport.com-nak.

A hírek szerint Ogier úgy érzi, jobban ismeri a Sachs egységeit, mint a Reigerét. „Seb tesztelt valamennyit az új felfüggesztéssel, ami egy újabb beállítási opciót ad számunkra. Elégedett vele” – árulta el Wilson. Az autosport.com értesülései szerint a Sachs lengéscsillapítói maradnak Ogier autójában a szezon további murvás futamain is, aszfalton, azaz a német és a spanyol viadalon azonban vissza fog térni a Reiger egységeihez. Csapattársai, Elfyn Evans és Teemu Suninen a továbbiakban is a korábbi beszállító lengéscsillapítóit használják.

 

Andrew

 

2018. július 27.