Get Adobe Flash player

Japán források szerint visszatér a Subaru

Akár már 2020-ban visszatérhet a Subaru a rali világbajnokságba Japánból származó hírforrások szerint.

A Response autós magazin szerint a hatcsillagos márka egy új, csapotthátú modellel csatlakozhat a ralisport csúcskategóriájához. A sorozatgyártású autó, melynek alapját a Viziv koncepció adja, a B szegmenshez tartozna, tehát például a Yaris vetélytársa lenne, az európai piacokat célozná meg, és 2019-ben kerülhet bemutatásra.

Iparági bennfentesek szerint a Subaru jelentős értékesítési visszaesést könyvelhetett el amiatt, hogy tíz évvel ezelőtt kivonult a rali világbajnokságból, a cég vezetői pedig azon vannak most, hogy visszaszerezzék a márka piaci részesedését. A Toyota 2017-es sikeres rali világbajnoki visszatérése – már a második versenyüket győzelemmel zárták, idén pedig versenyben vannak a világbajnoki címekért – bátorítást jelenthet a Subaru várva várt újbóli színre lépésének is.

A márka a 2008-as szezon végén távozott a rali világbajnokságból három egyéni és három gyártói világbajnoki címmel a tarsolyában, de ugyanilyen fontos, hogy az Impreza modellek a ralisport révén kultikussá váltak szerte a világban. Ausztráliában a helyi importőr a mai napig támogatja a ralisportot, PR vezetőjük, Dave Rowley ugyanakkor elmondta, eddig nem érkezett Japánból semmi hivatalos információ. „Rengeteg sztorit és fotót láttam a sajtóban az évek folyamán, és bár szeretném a rali világbajnoki visszatérést látni, amíg semmi hivatalosat nem jelentenek be, spekuláció csak minden” – nyilatkozta Rowley.

 

Andrew

 

2018. november 7.