Get Adobe Flash player

A győztes új arca

Megújul a Skoda Fabia R5

 

Rendkívüli pazar négyéves pályafutással a tarsolyában, az utcai változat felfrissítését követően a Skoda Motorsport történetének legsikeresebb autója, a Skoda Fabia R5 új kinézettel fog pályára lépni a 2019-es szezon folyamán.

Az új külső dinamikusabb kivitelű orr részt, ehhez kapcsolódóan megújult fényszórókat, valamint hátsó lámpákat tartalmaz. A világítótestek LED technológiával lesznek ellátva immár. A Skoda Motorsport ezzel párhuzamosan az autó dekorációján is változtat.

Természetesen a lemezek alatt is történnek fejlesztések. Míg a motor hengerűrtartalma és az erőátvitel kivitele például ugyanaz marad, mivel a szabályok ezt diktálják, a csapat mérnökei arra törekednek, hogy gyorsabbá tegyék a gépet. Az erőforrás ennek megfelelően nagyobb teljesítménnyel és optimálisabb nyomatékgörbével fog rendelkezni, ami jobb gázreakciót is eredményez.

Az autó homologizációját 2019. második negyedévére tervezik, az ügyfelek számára ekkor válik elérhetővé a megújult Fabia R5, a bemutatóra azonban már a március 7-17. között megrendezésre kerülő Genfi Motor Show-n sor kerül.

 

Andrew