Get Adobe Flash player

Hírek: Proton Iriz R5 - Grönholm elégedett az R5-ös Protonnal

 

Grönholm elégedett az R5-ös Protonnal

A kétszeres rali világbajnok Marcus Grönholm úgy véli, fényes jövő áll a Proton Iriz R5 előtt.

Az ötvenegy esztendős finn pilóta a Mellors Elliot Motorsport által épített autót immár másodjára vezette december közepén egy kétnapos teszt keretében, melyre Észak-Írországban került sor, az első nap murván, a második aszfalton zajlott. Grönholm elégedett volt a gép fejlődésével, valamint pozitív annak potenciálját illetően.

„Jó érzésem volt ezzel az autóval” – nyilatkozta a harminc világbajnoki futamgyőzelemmel rendelkező pilóta. „Azonnal kényelmesen éreztem magam. Nem voltak meglepetések, nem viselkedett túlságosan alulkormányozottan vagy túlkormányozottan. Oké, talán vannak dolgok, amiket el kell végezni a lengéscsillapítókkal, ez azonban csak finomhangolás.

Az aszfaltos vezetés reggel nehéz volt, annyira, de annyira csúszott az út. Nem igazán volt ez annyira teszt, sokkal inkább csak egy vezetés. Az autó jó volt, a következő teendő az lenne, hogy elvigyék Svédországba vagy Finnországba, egy verseny előtti tesztre vagy beállítási munkára – ez azonban a tényleges pilótáknak szólna, én csak egy vendégpilóta voltam!”

A MEM tulajdonosa, Chris Mellors örült Grönholm visszajelzéseinek, és megerősítette, a Proton dolgozik azon, hogy 2020-ban a WRC 2-ben legyen látható az autójuk. „Jó és erős néhány napot töltöttünk el” – mondta Mellors. „Úgy érezni, hogy hosszú időn keresztül dolgoztunk eddig a pillanatig.

Végeztünk még munkát a motoron mostanában, és készen áll minden. Az autó rendelkezik minden megfelelő darabbal, Reiger felfüggesztéssel, Xtrac erőátvitellel és Cosworth elektronikával. Minden megvan, és egy remek és nagyon erős karosszériára van felcsavarozva minden.

Hatalmas az érdeklődés Malajziából, hogy mit csinálunk a rali programban. A Proton lelkes, hogy növelje az elkötelezettséget az ő részéről, és van néhány partner Kuala Lumpurban, akiket bevonnának. Azon dolgozunk, hogy összekapcsoljuk ezeket, hogy aztán vissza tudjunk térni a világszínpadra. Megépítettük ezt a mesés autót, és meg akarjuk mutatni a népnek, hogy mire képes” – tette hozzá.

 

Andrew

 

2019. december 22.