Get Adobe Flash player

Korzika kihívásai, Ogier-ék erőssége

A rali világbajnokság aszfaltos versenyein kiemelt szerep jut a murvakémeknek, ők derítik fel a pályákat és egészítik ki információkkal a támogatott páros itinerét rövid idővel az előtt, hogy azok végigszáguldanak rajta élesben. Sebastien Ogier és Julien Ingrassia számára ezt a feladatot Simon Jean-Joseph végzi. A korábban a világbajnokságon gyári pilótaként is jelen lévő francia emlékezett vissza a 2019-es Korzika Rally-ra.

„Számunkra, mint biztonsági legénység számára csupán a Castagniccián történt két futás volt igazán az a két szakasz ezen a hétvégén, ahol elég sok korrekciók kellett végeznünk. A nyilvánvaló tehetségük mellett, mely a küzdőszellemmel és az eltökéltséggel ötvöződik, úgy gondolom, Seb és Julien igazi erőssége a hihetetlenül precíz itinerrendszerből jön. A koszos és trükkös körülmények között, mint amilyen ez is volt, nagyon kifinomult változataik vannak az út leírására, ami biztonságérzetet ad nekik és lehetővé teszi számukra, hogy a teljes potenciáljukat mutathassák. A biztonsági legénység számára aztán kérdés, hogy jól ráérezzenek a dolgokra, hogy a korrekciókat a jó helyre tegyék anélkül, hogy túlzsúfolnák az itinert. Aztán Julientől egy igazi hőstett az, hogy sikerül átadnia minden finom különbséget, mivel adott a sebesség, amivel átmennek a szakaszokon, valamint Sebtől, akinek sikerül mindezt befogadnia.”

A viadalt követően, melyet végül a második helyen zártak, Ingrassia nem volt megelégedve azzal, ahogyan kezelte a navigátor szempontból igencsak nehéz versenyen a dolgokat.

„Nem, mivel sosem tökéletes ez. Egy hibára különösen emlékszem az első szakaszról. Jöttünk ki egy balos kanyarból és azt mondtam, hogy egy jobbkanyar következik, Seb azonban mondta, hogy ’nem, nem’. Megismételtem az információt, mivel megelőzött egy tehenet. A videón nézve jöttem rá, hogy az autó mozgása volt az, ami félrevezetett engem.”

 

Andrew