Get Adobe Flash player

Korai rajt, piros zászló – Neuville chilei kálváriája - Neuville állandó versenyfelügyelőket akar

 

Neuville állandó versenyfelügyelőket akar

Thierry Neuville felszólította a Nemzetközi Automobil Szövetséget, hogy biztosítsanak egy állandó személyt a rali világbajnoki futamok versenyfelügyeletéhez a Forma-1 versenyigazgatói posztjához hasonlóan.

A Hyundai Motorsport pilótája azt követően akarja a változást, hogy a Chile Rally második szakaszán megállapított időt kapott.

A sorozat hatodik állomása volt a dél-amerikai viadal, Neuville pedig az El Puma nevű gyorsaságin piros zászlót kapott nem sokkal azt követően, hogy elrajtolt, mivel a rendezők tartottak tőle, hogy utoléri i20 WRC-jével a még pályán lévő nullás autókat. A belga versenyző a gyorsasági további részét visszafogott tempóban tette meg, majd 6,6 másodperccel rosszabb időt kapott, mint a későbbi szakaszgyőztes Ott Tanak.

„Hogyan döntötték el azt az időt?” – tette fel a költői kérdést Neuville. „Az első szakaszon héttized másodperccel voltam lassabb, mint Tanak, a harmadik szakaszon pedig én voltam gyorsabb héttizeddel nála. A második szakaszon azonban úgy döntöttek, hogy vesztek 6,6 másodpercet. Amire szükségünk van, az egy változás a szabályokban, hogy úgy csinálják meg, hogy legyen egy ember minden fordulón, mint ahogyan a Forma-1-ben csinálják. Ez az ember ugyanazokat a szabályokat alkalmazza minden alkalommal, és tiszta rálátásuk lesz rá, hogy mit is csinálunk mi. Ez mindig frusztráló.”

Neuville reményét arra, hogy az idejét módosítsák, aláásta, hogy a kérdéses szakasz második teljesítése során 17,6 másodperccel rosszabb időt futott Tanaknál. „A futásom kompromisszumos volt, mert takarítottam az utat, a legjobbamat nyújtottam, de csak frusztrált lehettem emiatt.”

Az FIA rali igazgatója, Yves Matton együttérzett a versenyzővel, és elismerte, a megállapított idők sosem lehetnek pontosak. Matton ugyanakkor arra is rámutatott, hogy kétszeres világbajnok korábbi navigátor, Timo Rautiainen már abban a szerepben dolgozott a 2019-es versenyek felének, amire Neuville is utalt.

„Timo az új sportági delegált” – mondta el a vezető. „És módosítottam a munkaköri leírást, hogy közelebb hozzam a versenyigazgatóhoz, úgyhogy ez egy olyan dolog, amit követni fog. Elég világos számomra az, hogy a megállapított idő sosem lesz tökéletes, és el tudom mondani, hogy Thierry nem volt boldog, de két másik ember sem volt csakhogynem majdnem sosem leszel boldog a megállapított idővel, néha pedig boldog vagy, amikor azt gondoltad, hogy nem leszel boldog.”

 

Andrew

 

2019. június 27.